Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γέφυρα κατέρρευσε και καταπλάκωσε αλιευτικά στην Ταϊβάν

0taiban

Γέφυρα κατέρρευσε πάνω σε λιμάνι στο βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, καταπλακώνοντας αλιευτικά σκάφη.
Αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία ενώ υπάρχουν φόβοι για παγιδευμένους. Δύτες επιχειρούν ήδη στο λιμάνι αναζητώντας ανθρώπους εικάζεται πως παγιδεύτηκαν σε τουλάχιστον δύο αλιευτικά σκάφη, σύμφωνα με στελέχη της αυτοδιοίκησης της πόλης Σουάο.
«Η γέφυρα κατέρρευσε περί τις 09.30, ενώ βρισκόταν πάνω της ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα, με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει φωτιά», διευκρίνισε η Σι Ι-τσουν, γραμματέας του δημάρχου. «Φοβόμαστε ότι κάποιοι αλιείς μπορεί να έχουν παγιδευτεί στα σκάφη» πρόσθεσε.
Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού για την επιχείρηση διάσωσης και έστησαν ένα κέντρο συντονισμού της.
Η κατάρρευση της γέφυρας, από την οποία διέρχονται αυτοκίνητα, προκάλεσε ζημιές σε τρία πλεούμενα και δύο οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του βυτιοφόρου. Τα αίτια του συμβάντος δεν είναι ακόμη γνωστά.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας από τη βορειοανατολική Ταϊβάν πέρασε ο τυφώνας Μίταγκ, με ανέμους 162 χιλιομέτρων την ώρα. Το ακραίο καιρικό φαινόμενο άφησε πίσω του 12 τραυματίες, ενώ προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πάνω από 66.000 σπίτια καθώς και την ακύρωση 150 πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter