Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκρίθηκε το master plan-για δυο έργα διαβούλευση 10 ημερών

olpolp

Εγκρίθηκε το master plan του ΟΛΠ, εκτός δυο έργων, από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), που συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, με σκοπό την εξέταση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε.


Η ΕΣΑΛ εξέτασε διεξοδικά το σχέδιο που πρότεινε η ΟΛΠ Α.Ε. και αποφάσισε την έγκριση του συνόλου του έργων του master plan, πλην δύο νέων έργων που προτάθηκαν τον Αύγουστο του 2019, και αφορούν στην επέκταση των container και car terminal’s.
Για τα δύο αυτά νέα έργα η ΕΣΑΛ, κατόπιν αιτήματος των τοπικών φορέων, (σχετικά έγραψε το theseanation.gr νωρίτερα) αποφάσισε να δοθεί χρόνος για την διατύπωση απόψεων και να επανέλθει εντός δεκαημέρου για την λήψη οριστικής απόφασης επί αυτών.
Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια καθώς ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί και μετά από μία διακοπή συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.
Νωρίς το πρωί δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να μελετήσουν το νέο σχέδιο και να καταθέσουν κείμενο με τις δικές τους προτάσεις.
Επίσης υποστήριξαν ότι μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο master plan δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση όπως ορίζεται από τη σύμβαση παραχώρησης.
Από την πλευρά τους στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ τόνισαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να θέσουν το σχέδιο σε διαβούλευση καθώς πρόκειται για τροποποιημένο επι του αρχικού σχεδίου ανάπτυξης και όχι για νέο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter