Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΔΕΘ: ΕΛΙΜΕ και “ΕΞΑΝΤΑΣ” έθεσαν επί τάπητος θέματα λιμενική πολιτικής

0MAKP3047

Με την ευκαιρία έναρξης της 84ης Δ.Ε.Θ, διεξήχθη σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, η κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης “ΕΞΑΝΤΑΣ”.
Στην κοινή αυτή συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Γ.Γ.Λ.Λ.Π.&Ν.Ε κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η κ Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου. O Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Άγγελος Καρακώστας και ο Πρόεδρος του “ΕΞΑΝΤΑ” κ. Σωτήριος Θεοφάνης παρουσίασαν τους άξονες δράσης των δύο φορέων, που στοχεύουν στον συντονισμό των λιμανιών των δυο φορέων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και της συνεχούς κατάρτισης των εργαζομένων στα Ελληνικά λιμάνια, ώστε να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν από τα στελέχη των Οργανισμών Λιμένων (που απαρτίζουν τα Δ.Σ των δύο φορέων), οι προβληματισμοί και οι προκλήσεις που αναπτύσσονται από την καθημερινή λειτουργία των λιμανιών της Χώρας μας, για την άμεση ενημέρωση του κ. Υπουργού και των Γεν. Γραμματέων.
Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τις Διοικήσεις των λιμένων για την λεπτομερή ενημέρωση στα θεσμικά και επιχειρησιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επανέλαβε την δέσμευσή του για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών αφού θεωρεί ότι τα λιμάνια αποτελούν στο σύνολο τους μηχανές ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας. Επίσης υπογράμμισε την πρόθεση της Κυβέρνησης για αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων της Μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ για το κατά περίπτωση βέλτιστο μοντέλο με μόνη προϋπόθεση την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter