Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκαίνια 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Βόλο

0egenia

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στις 26 Ιουνίου στον Βόλο. Επισημαίνεται ότι μέχρι πρόσφατα η Περιφερειακή Διοίκηση στεγαζόταν σε μισθωμένο κτίριο απομακρυσμένο από το λιμένα και χάρη στην άριστη συνεργασία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου Α.Ε. παραχωρήθηκε από τη διοίκηση του Ο.Λ.Β. Α.Ε. χώρος 250τ.μ. στο κτίριο του επιβατηγού σταθμού “ΙΑΣΩΝ”, για τη στέγαση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός ανέλαβε και τη δαπάνη εργασιών διαμόρφωσης του χώρου με σκοπό το κτίριο αυτό να είναι λειτουργικό και να διευκολύνει τα στελέχη Λ.Σ. που υπηρετούν εκεί στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τον Υπουργό συνόδευαν στα εγκαίνια της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-EΛ.AKT. η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, η Υφυπουργός Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.κ. Διονύσης Τεμπονέρας και Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Περδικούρης και ο Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Εμμανουήλ Κανάλης. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. (Ο.Λ.Β. Α.Ε.) κ. Παντολέων Σκάγιαννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τοζίδης Γεώργιος και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κλωναρίδη. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Σταμάτιος Ράπτης στην ομιλία του σημείωσε τα εξής:‘’Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που η προσπάθεια των τελευταίων ετών για την μετεγκατάσταση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στέφθηκε με επιτυχία, με αποτέλεσμα σήμερα να εγκαινιάζουμε τις νέες εγκαταστάσεις αυτής της Υπηρεσίας, στον Κεντρικό προβλήτα του λιμένα Βόλου, στο κτίριο «ΙΑΣΩΝ». Η συγκεκριμένη κτιριακή εγκατάσταση, που φιλοξενεί πλέον την 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της, καθώς και την αποτελεσματικότερη άσκηση εποπτείας στο έργο μίας πλειάδας Λιμενικών Αρχών που υπάγονται στην αρμοδιότητά της.
Η κτιριακή εγκατάσταση που εγκαινιάζουμε αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το επίπεδο των αστυνομικών και λοιπών υπηρεσιών που παρέχει το Λιμενικό Σώμα, όχι μόνο εδώ στον Βόλο, αλλά στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Λάρισας, Σποράδων, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας.

Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, με υπευθυνότητα, συμβάλλουν καταλυτικά στην διασφάλιση του απαιτούμενου επιπέδου δημόσιας ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες, προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών, ειδικότερα σε περιοχές που η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας, είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευημερία του τόπου και την εθνική ασφάλεια. Αναμφίβολα, το Λιμενικό Σώμα είναι ένας φορέας που συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια και ευημερία της κοινωνίας, αλλά και στην υποστήριξη και προώθηση της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας. Τα επιτεύγματά του οφείλονται κατά κύριο λόγο στην ποιότητα των στελεχών του, που εκτελούν τα καθήκοντά τους με πίστη και αφοσίωση προσδίδοντας στον οργανισμό μας κύρος και καθολική αναγνώριση. Έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση του έργου του Λιμενικού Σώματος αποτελεί και η παραχώρηση, άνευ μισθώματος, από την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μας, χώρου 250 τετραγωνικών μέτρων στο κτίριο του επιβατηγού σταθμού «ΙΑΣΩΝ», για την στέγαση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον ο Οργανισμός ανέλαβε και την δαπάνη εργασιών διαμόρφωσης του χώρου, με σκοπό το κτίριο αυτό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της Υπηρεσίας, διευκολύνοντας τα στελέχη μας στην καθημερινή εκτέλεση των καθηκόντων τους, προσφέροντας τους το καλύτερο δυνατό εργασιακό περιβάλλον. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί αναμφισβήτητα, έμπρακτη συνεισφορά στην αναβάθμιση του επιπέδου της διοικητικής λειτουργίας της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος και, ταυτόχρονα, συνεπάγεται την μείωση των λειτουργικών δαπανών, και την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων για το Ελληνικό Δημόσιο. Μέχρι πρόσφατα η Περιφερειακή Διοίκηση στεγαζόταν σε μισθωμένο κτίριο, απομακρυσμένο από τον λιμένα, που στερείτο όλων των πλεονεκτημάτων που η σημερινή κτιριακή εγκατάσταση προσφέρει.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό μου, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς και να σας συγχαρώ για την προσφορά σας, η οποία τιμά το Λιμενικό Σώμα που φέτος συμπληρώνει εκατό χρόνια από την ίδρυση του, και συγχρόνως αποδεικνύει περίτρανα την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επιπλέον όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής. Κύριε Διοικητά και στελέχη της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος,Είμαι βέβαιος ότι θα αξιοποιήσετε στο μέγιστο βαθμό όλο το εύρος των δυνατοτήτων και διευκολύνσεων, που σας προσφέρονται με την νέα αυτή κτιριακή εγκατάσταση, που αποτελεί πλέον την βάση σας. Θέλω να επισημάνω ότι το συνολικό έργο, η συμπεριφορά σας και η προσφορά σας προς την τοπική κοινωνία φαίνεται ότι αναγνωρίζονται και εκτιμώνται, καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στο σημερινό αποτέλεσμα.
Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη αδιάλειπτα, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, ανταποκρινόμενο σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και αστυνομικών καθηκόντων.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω όλους, ότι θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε διαρκώς την αποδοτικότητά μας, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, με μοναδικό στόχο την πρόοδο και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter