Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό τον έλεγχο της COSCO το Chancay στο Περού

Cosco Asia

Ποσοστό της τάξης του 60% του Περουβιανού λιμένα Chancay πέρασε στα χέρια της COSCO Shipping Ports μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την καταβολή ποσού 3 δις δολαρίων.

Το κείμενο της συμφωνίας είχε υπογραφεί τον φέτος τον Ιανουάριο με την Volcan για το λιμάνι που βρίσκεται 58 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Λίμα του Περού. Η τελετή για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έγινε παρουσία του προέδρου του Περού Martín Vizcarra και της COSCO Captain Xu Lirong η οποία περιλαμβάνει το σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του νέου λιμανιού. Χαιρετίζοντας τη συμφωνία ο πρόεδρος του Περού Martín Vizcarra τη χαρακτήρισε «ορόσημο» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κατασκευή του λιμένα Chancay θα συμβάλει στην περιφερειακή ανάπτυξη ενώ αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια κόμβο στη Νότια Αμερική και κέντρων εφοδιαστικής κοντά στις ακτές του Ειρηνικού, που θα προωθήσει το περιφερειακό εμπόριο αλλά και το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Λατινικής Αμερικής. Από την πλευρά του ο Captain Xu Lirong σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο δυναμικό για οικονομική ανάπτυξη και το εμπόριο ανάμεσα στην Κίνα και το Περού ενώ αναφέρθηκε και στα πεδία συνεργασίας Κινεζικών και Περουβιανών επιχειρήσεων με επίκεντρο το λιμάνι.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter