Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη «βλέπει» ο Τζέφρι Πάιατ

0Geoffrey Pyatt

Ειδική αναφορά στις δυνατότητες των λιμένων Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στην ομιλία του στο 7o συνέδριο Exposec-Defence World.

Ειδικότερα μετά την αναφορά του στην γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας που είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα της Νοτιανατολικής Μεσογείου, όπως επισήμανε ο κ. Πάιατ ,αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια από τα αμερικανικά στρατεύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Πάιατ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σημείωσε πως, λόγω της θέσης του, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα του, προσθέτοντας πως έχει τρομερές δυνατότητες, τόσο λόγω των σιδηροδρομικών συνδέσεων όσο και των οδικών δικτύων που υπάρχουν στην περιοχή. Μάλιστα τόνισε πως «έχει νόημα τόσο από την πλευρά της ασφάλειας όσο και οικονομικά να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο λιμάνι και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην εύρεση Αμερικανού επενδυτή για να συμβάλει στην ιδιωτικοποίηση του που προχωράει», είπε.
Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε, ακόμα, το εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στην άμυνα, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και σε επίπεδο ακαδημαϊκό, καινοτομικής οικονομίας και της αμυντικής βιομηχανίας, λέγοντας ότι η συνεργασία των δύο κρατών στο πλαίσιο των αμυντικών σχέσεων έχει σημαντική επιρροή στη στρατηγική ισορροπία της περιοχής.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter