Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεσόγειος: Μετακινήσεις και επενδύσεις στους κάθετους άξονες

Gioiatauro seaport

Μετακινήσεις και επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στους κάθετους άξονες των γραμμών της Μεσογείου με επίκεντρο φυσικά τα λιμάνια.

Ο λόγος για την Contship Italia η οποία υπέγραψε joint venture με την Eurogate International GmbH και το Marsa Maroc. Να σημειωθεί ότι , όπως έχει ήδη αναφέρει το “theseanation.gr”,διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του 50% των μετοχών του Medcenter Container Terminal (MCT) που κατέχει η Contship Italia από την MSC είναι σε εξέλιξη. Το τέρμιναλ που βρίσκεται στο λιμάνι του Gioia Tauro ελέγχεται σήμερα από την Contship η οποία είναι θυγατρική της CSM Italia Gate. Αντίστοιχα το Marsa Maroc, το οποίο ελέγχει η MINTT, η οποία και εμπλέκεται στην ανάπτυξη του Container Terminal 3 του λιμανιού της Ταγγέρης εμφανίζει ονομαστική χωρητικότητα 1.5 εκατομμύρια TEU. Οι εν λόγω κινήσεις χαρακτηρίζονται στρατηγικού χαρακτήρα δεδομένου ότι εξελίσσονται οι άξονες των logistics οι οποίοι και θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο το προσεχές διάστημα στο σύνολο των ακτών της Μεσογείου.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter