Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σιδηροδρομικές επενδύσεις και… για την MSC

0Tiba sines 2 2

Γιγαντιαία επένδυση μέσω του freight operator «Medway» στην Ιβηρική πρόκειται να κάνει η Mediterranean Shipping Company,για την κατασκευή στην Πορτογαλία ενός μεγάλου dry port για να καλύψει τις ανάγκες του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της ευρύτερης περιοχής της Ιβηρικής Χερσονήσου. Σύμφωνα με τα στοιχεία κύριος ρόλος του εν λόγω dry port στο Lousado θα είναι η σιδηροδρομική εξυπηρέτηση φορτίων με απευθείας συνδέσεις με λιμάνι στο Sines ενώ θα υπάρχει και σύνδεση με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο με στόχο η MSC να αξιοποιήσει τους διεθνείς σιδηροδρομικού άξονες με ηλεκτροκινούμενους συρμούς στο πλαίσιο της πολιτικής της για μείωση των αέριων ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλάνο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που θα ενεργοποιηθούν το Μάρτιο του 2020προβλέπονται έξι σιδηροδρομικές γραμμές που θα καλύπτουν την κίνηση 12 έως 14 τραίνων την ημέρα. Το dry port σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας γεγονός που θα το καταστήσει το πλέον μοντέρνο dry terminals στην Δυτική Ευρώπη.
Να σημειωθεί ότι από τα μέσα του περασμένου έτους μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν προβεί σε σειρά στρατηγικών κινήσεων προς την κατεύθυνση των logistics όπου και εντάσσεται και η εν λόγω κίνηση της MSC με την δημιουργία ισχυρού σιδηροδρομικού κόμβου στην Ιβηρική χερσόνησο. Εκ των γεγονότων καθίσταται σαφές ότι η σιδηροδρομική εξυπηρέτηση φορτίων από και προς τα λιμάνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία ενώ η σιδηροδρομική κάλυψη λιμένων με δυνατότητα δρομολόγησης εμπορικών συρμών που θα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στα δίκτυα προσλαμβάνει στρατηγικής σημασίας για τις συνδυασμένες μεταφορές και γενικά τα logistics.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter