Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Ετοιμάζονται για χρονιά ρεκόρ τα Ισπανικά λιμάνια

0cartagena spain

Για χρονιά ρεκόρ από άποψη αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και αποεπιβίβασης επιβατών ετοιμάζονται Ισπανικά λιμάνια που έχουν «παγιώσει» τη φήμη τους στον παγκόμσιο χάρτη της κρουαζιέρας.

Αιτιία του αναμενόμενου ρεκόρ η συνεχιζόμενη ρευστότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και οι «μικροεντάσεις» στο Αιγαίο που την περασμένη διετία έστρεψαν και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού της κρουαζιέρας σε προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου. Να σημειωθεί ότι μόνο το λιμάνι της Καρθαγένης με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε το τρέχον έτος αναμένει 162 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 248.000 επιβάτες έναντι του 2018 που κατέγραψε 148 προσεγγίσεις με 228.000 επιβάτες σημειώνοντας υψηλό δεκαετίας.
Παρά ταύτα οι ελπίδες για την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν σβήσει καθώς τρείς εταιρίες μεταξύ των οποίων και η Celestyal Cruise έχουν ανακοινώσει προγράμματα με προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά καθώς και σε λιμάνια της Τουρκίας, Ισραήλ και Αιγύπτου. Να σημειωθεί τέλος ότι η Τουρκία υλοποιεί πρόγραμμα αποκατάστασης των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στην Κωνσταντινούπολη οι οποίες είχαν μειωθεί αισθητά την τελευταία τριετία.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter