Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καβάλα: Υπεγράφη σύμβαση ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας του Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

0Καβάλα λιμάνι

Υπογράφηκε στα γραφεία του Ο.Λ.Κ. Α.Ε. προγραμματική σύμβαση για την «επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών-επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας» από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρ. Μέτιο, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Κ. Α.Ε., Χρ. Ηλιάδη, παρουσία της Δημάρχου Καβάλας Δ. Τσανάκα και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κ. Αντωνιάδη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού δαπάνης 1.550.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στην «Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» του Δήμου Καβάλας που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο προσήνεμος μόλος του λιμένα αποκτά ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη με δίκτυα φωτισμού, ηλεκτροδότησης, πυρασφάλειας και υδροδότησης των ελλιμενισμένων σκαφών αλλά και εξοπλισμό του κρηπιδώματος με σύγχρονους προσκρουστήρες. Επίσης περιλαμβάνονται και βελτιωτικές παρεμβάσεις στο οδόστρωμα και τις επενδύσεις του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου καθώς και βελτίωση του οδικού δικτύου της Χερσαίας Ζώνη
Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ δεσμεύτηκε για την ένταξη της πράξης του έργου «Ανάπλαση τμήματος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας στη γωνία των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αβέρωφ συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ όπου επιδιώκονται : Η βελτίωση της ποιότητας και της αισθητικής, η ενίσχυση της ασφάλειας, η εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων που υπάρχουν με τις κατάλληλες διαμορφώσεις προς όφελος των κατοίκων, η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος-μικροκλίματος της περιοχής με την αύξηση του πρασίνου καθώς επίσης και η βελτίωση της αστικής κινητικότητας με ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) Τα συγκεκριμένα έργα- παρεμβάσεις εντάσσονται στον συνολικό Επιχειρησιακό και Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Λιμενικού Συστήματος Καβάλας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter