Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Brexit: Κρίσιμες οι εξελίξεις για τα Βρετανικά λιμάνια

00555 DOVER 1

Το ενδεχόμενο να υπάρξει έως και χαοτική κατάσταση στα Βρετανικά λιμάνια στην περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit «φωτογράφισε» έκθεση του House of Commons Public Accounts Committee που ήρθε στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Γεγονός είναι ότι περί των θεμάτων που θα προκύψουν την επόμενη μέρα του Brexit όσον αφορά στα λιμάνια και τις διαδικασίες ελέγχων έχουν «διχάσει» αναλυτές και όχι μόνο με επικρατούσα τάση εκείνη που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη έχοντα εκπονήσει σενάρια και ειδικούς εναλλακτικούς σχεδιασμούς.

Να σημειωθεί ότι τομείς των μεταφορών έχουν τοποθετηθεί «ανοικτά» για τα θέματα που μπορεί να προκύψουν στις λιμενικές λειτουργίες προειδοποιώντας για μία σειρά συνεπειών κατά τομέα ενώ γνωστές είναι και οι προειδοποιήσεις του φορέα που «εκπροσωπεί» τα Βρετανικά λιμάνια.

Οι φόβοι πάντως επικεντρώνονται στο κομμάτι των συνδυασμένων μεταφορών και των τελωνειακών και άλλων ελέγχων που πιθανώς θα υπάρξουν ενώ οι φόβοι για τις συνέπειες όσον αφορά στη διακίνηση φορτηγών οχημάτων έχουν εξακοντιστεί στα ύψη ύστερα και από τις πρόβες που έγιναν για αποκλεισμούς βασικών οδικών αρτηριών που οδηγούν στα λιμάνια μήκους 13 χιλιομέτρων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter