Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο οικονομικό κομμάτι εισέρχεται το blockchain

0λιμανι

Στο πεδίο των οικονομικών συναλλαγών που αφορούν στις δράσεις που αναπτύσσονται στην αλυσίδα των logistics θα επιχειρήσει το προσεχές διάστημα το blockchain.

Ήδη οι πρώτες δοκιμές έχουν γίνει με «κόμβο» το λιμάνι του Ρότερνταμ αλλά τα πρώτα ευδιάκριτα στοιχεία για τις «αδυναμίες» του συγκεκριμένου πεδίου θα είναι ορατές στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2019. Να σημειωθεί ότι η ταχύτητα εξάπλωσης της ψηφιακής τεχνολογίας στις δραστηριότητες της αλυσίδας των logistics ήταν ταχύτατη αλλά ωστόσο οι κινήσεις που αφορούν στο οικονομικό κομμάτι των συναλλαγών διεξάγεται από τα «παραδοσιακά κανάλια». Και τούτο καθώς δεν έχει διακριβωθεί το επίπεδο ασφαλείας που απαιτεί ένα ανοικτό σύστημα που υπακούει στην τεχνικές και άλλες προδιαγραφές του blockchain. Να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο στη διακίνηση ενός εμπορευματοκιβωτίου εμπλέκονται περισσότεροι από 28 εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα των logistics με το θέμα της κυβερνο-ασφάλειας και των κυβερνο-απειλών «ανοικτό». Ωστόσο πάντα στόχος θα είναι η εξάλειψη της γραφειοκρατίας και των δηλωτικών που συνοδεύουν τα εμπορεύματα- εμπορευματοκιβώτια μηδέ εξαιρουμένων στο άμεσο μέλλον και των πληρωμών για την διαμετακόμιση.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter