Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έτοιμη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις η ΟΜΥΛΕ

omyle kinitopoiisi 9

Έτοιμη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος γεγονός που θα εξαρτηθεί από την έκβαση δύο συναντήσεων με Τσακαλώτο και Αχτσίογλου που έχει ζητήσει.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα η Ομοσπονδία αναμένεται να κάνει παρέμβαση στην ΕΛΙΜΕ η οποία και πρόκειται να συνεδριάσει. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το θέμα της υπογραφής της ΣΣΕ για το τρέχον έτος παραμένει εκκρεμές όπως εκκρεμές παραμένει και το θέμα των μετατάξεων των λιμενεργατών σε άλλους τομείς του Δημοσίου ενόψει και της επικείμενης ιδιωΣτην ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα εξής:
“Συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα η ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων στα περιφερειακά λιμάνια της Χώρας (Αλεξανδρούπολης – Βόλου – Ελευσίνας – Ηγουμενίτσας – Ηρακλείου – Καβάλας – Κέρκυρας – Λαυρίου – Πάτρας – Ραφήνας – Εύβοιας) από εργασία Σαββατοκύριακου και υπερωριών.
Στην αδιαφορία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη και όλης της Κυβέρνησης , απαντούμε με ένταση της αγωνιστικής μας διάθεσης και με απόλυτη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Η υπογραφή Σ.Σ.Ε για το τρέχον έτος του 2018 δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
Παράλληλα, ζητήσαμε άμεση συνάντηση, τόσο με την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου με στόχο να παρέμβει και να εφαρμοστούν όσα περί απελευθέρωσης των Σ.Σ.Ε διακηρύττει, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο για να ξεκαθαρίσει την θέση του υπουργείου του σε σχέση με την άρνηση υπογραφής Σ.Σ.Ε των εργαζομένων στα λιμάνια, τα οποία μάλιστα οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση.
Επίσης, ενημερώνουμε την «κοινή γνώμη», καθώς και τους χρήστες των Λιμανιών που δεν εξυπηρετούνται , πως τα λιμάνια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι αλλά η κυβέρνηση με την άρνηση της να υπογράψει Σ.Σ.Ε.
Εμείς θα συνεχίσουμε την ΑΠΟΧΗ και θα εντείνουμε των αγώνα μας μέχρι να υπογραφεί η Σ.Σ.Ε.”.τικοποίησης των περιφερειακών λιμανιών με το νομοσχέδιο που προβλέπει παραχωρήσεις σε ιδιώτες.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter