Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώνεται η προβλήτα πλαγιο-πρυμνοδέτησης

0IGOUMENITSA

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της κατασκευής της προβλήτας πλαγιο-πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έργο που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση των εργασιών της β’ φάσης του λιμένα. Η προβλήτα θα είναι έτοιμη στο τέλος του Οκτώβρη και από εκεί και μετά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από την ακτοπλοΐα, είτε και από την κρουαζιέρα, προσθέτοντας μια ακόμα δυνατότητα στο λιμένα της Ηγουμενίτσας. Από τα έργα της Β΄ Φάσης έχει ολοκληρωθεί κοντά στο 90% των εργασιών και είναι οι κάτωθι:
Λιμενικά έργα: Συνδετήριο κρηπίδωμα μήκους 371,0 μ. με ωφέλιμο βάθος 10,20μ. Κτηριακά έργα: Τερματικός Σταθμός Τ2 συνολικής επιφάνειας 3.041,46 τ.μ., Πύλη Ακτοπλοΐας, Βόρεια Πύλη, κτήριο Η/Μ εγκαταστάσεων λιμένα. (σε χρήση)
Έργα Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (σε χρήση)
Εκβάθυνση και διαπλάτυνση του διαύλου ναυσιπλοΐας: πλάτος 170μ., μήκος 2.000μ. και βάθος 10,5μ. (σε χρήση)
5 επιπλέον θέσεις πρυμνοδέτησης συνολικού μήκους 371 μ. (σε χρήση)
Βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή:
Κτίριο τερματικού σταθμού 3: 2,324.80 μ2/ θα εξυπηρετεί ελέγχους που υπαγορεύει η Συνθήκη Schengen– Το κτίριο του Τερματικού Σταθμού έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Interreg Greece-Italy με προϋπολογισμό €1.070.000 .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι, με βάση όλα τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται στη βασική Δυτική Πύλη Εισόδου των Βαλκανίων και της Ανατολής γενικότερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter