Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βραβεύθηκε ο Προέδρος της ΡΑΛ

iame kyoto 2018

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα και τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων απέσπασε ο Πρόεδρος της Αρχής, Δρ. Ι. Αγγελόπουλος με βράβευσή του στο κορυφαίο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ναυτικών Οικονομολόγων (IAME), το οποίο έλαβε χώρα στην Μομπάσα της Κένυα μεταξύ 11-14 Σεπτεμβρίου 2018 με την εργασία “Economic Information Discovery across Commodity Markets: New Evidence from a Dynamic Factor Model Approach”

Το βραβείο “ΙΑΜΕ ΚΥΟΤΟ Excellent Paper Award“, αναμνηστικό της 25ης επετείου του συνεδρίου ΙΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας το 2017, χρηματοδοτείται από το Graduate School of Management του Πανεπιστημίου του Κιότο. Απονέμεται στην εργασία του συνεδρίου που έχει λάβει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες αξιολόγησης και έχει σημαντική ακαδημαϊκή ή / και πρακτική συμβολή.

Η επιστημονική εργασία εκπονήθηκε από τον Δρ. Ιάσονα Αγγελόπουλο, Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (κύριος συντάκτης), τον Δρ. Ηλιά Βισβίκη, Καθηγητή στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Sharjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Δρ. Γεώργιο Αλεξανδρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Κέντρο ICMA του Πανεπιστημίου Reading του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Δρ. Satya Sahoo, Επίκουρο Καθηγητή στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο WMU της Σουηδίας.

Η μελέτη εξετάζει τον χρονισμό της διάχυσης οικονομικών πληροφοριών μεταξύ βασικών αγαθών που μεταφέρονται διά θαλάσσης - ξηρών και υγρών χύδην φορτίων-,ναύλων, καθώς και των παραγώγων τους, χρησιμοποιώντας ένα δυναμικό παραγοντικό μοντέλο που εξετάζει τη χρονική αλληλουχία όλων των δεδομένων, με προοπτική τη χρήση τους ως πρόδρομο δείκτη για τη λήψη αποφάσεων ναυλωτών, οίκων εμπορευμάτων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και πλοιοκτητών.

Ο Δρ. Jan Hoffmann, Πρόεδρος του IAME (2014-2018) και επικεφαλής της υπηρεσίας UNCTAD των Ηνωμένων Εθνών, σχολίασε:
"Το νέο βραβείο - που καθιερώθηκε μόλις πέρυσι, για να τιμήσει την 25η επέτειό μας - είναι ένας τρόπος να αναγνωριστεί η εξαιρετική αυτή έρευνα. Έχοντας λάβει τις υψηλότερες βαθμολογίες από ανεξάρτητους αξιολογητές και εφαρμόζοντας μια νέα ερευνητική προσέγγιση, τα ευρήματα της εργασίας “Economic Information Discovery across Commodity Markets: New Evidence from a Dynamic Factor Model Approach” αξίζουν σίγουρα αυτή την αναγνώριση".

Ο Δρ. Ιάσονας Αγγελόπουλος σχολίασε το επίτευγμα:
"Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, σε συνεργασία με δύο Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού και επ. καθηγητή του Παγκόσμιου Ναυτιλιακόυ Πανεπιστήμιου, μετά από σκληρή δουλειά ενός έτους κέρδισε αυτό το σημαντικό βραβείο, το οποίο αποτελεί αναγνώριση για τις ερευνητικές προσπάθειές μας σε διεθνές επίπεδο. Είμαστε ευγνώμονες για την ανάδειξη της εργασίας μας από το συνέδριο IAME, τους κριτές των εργασιών και το Πανεπιστήμιο του Κιότο. Το βραβείο αντανακλά την προσπάθεια που καταβάλλουμε στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, και δίνει υπόσταση και ρόλο στην Αρχή – και στην Ελλάδα - στη διαμόρφωση της ναυτιλιακής ερευνητικής ατζέντας στο διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι. Η μελέτη είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ κορυφαίων ακαδημαϊκών χώρου της ναυτιλιακής οικονομικής και συμβάλλει στην αύξηση της γνώσης μας στο διεθνές εμπόριο και στη σχέση μεταξύ εμπορευμάτων, ναυλαγορών και των παραγώγων τους."

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter