Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με υπο-παραχωρήσεις δραστηριοτήτων θα αξιοποιηθούν δέκα Οργανισμοί Λιμένων

00Alexandroupoli limani

Τέλος στα “σενάρια” για ολικές παραχωρήσεις, με βάση το μοντέλο που είχε ακολουθηθεί στους ΟΛΠ και ΟΛΘ, θέτει το ΤΑΙΠΕΔ όπως προκύπτει από το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (ADP) που εγκρίθηκε προ ημερών από το ΚΥΣΟΙΠ και έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται οι διεργασίες να ξεκινήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το οποίο υπάρχει ζέον υπερατλαντικό αλλά και ευρωπαϊκό επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τομέα δραστηριότητας με την Κέρκυρα να ακολουθεί ελέω της ανάπτυξης του τομέα της κρουαζιέρας.

Από τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία επίσης συνάγεται ότι το θέμα της ανάπτυξης «λιμενικών αξόνων» που ευρίσκεται σε κύκλους συζητήσεων από το 1980 και εντεύθεν μάλλον περνάει σε «δεύτερη μοίρα» χωρίς να αποκλείονται όμως και οι εκπλήξεις.

Λαύριο και Ραφήνα εξακολουθούν να αποτελούν την «ανατολική πύλη» της Αττικής παρά το γεγονός ότι δεν έχει «φτάσει» στο Λαύριο προαστιακός και μετρό λόγω των γνωστών καθυστερήσεων και προβλημάτων σε σχεδιασμούς που ήθελαν αυτήν την «κατάληξη» στην πρώτη δεκαετία του τρέχοντος αιώνα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί επίσης ότι πρόσφατα η Celestyal Cruises δια στόματος Κ. Αναστασιάδη υπενθύμισε ότι διατηρεί επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι τους Λαυρίου χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντηση στις «οχλήσεις» προς τους συναρμόδιους φορείς για το θέμα αυτό.

Βέβαια όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα που έχει αναρτηθεί το θέμα των προσεχών κινήσεων από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ θα απαιτήσει νομοθετική πρόβλεψη δυνατότητας τροποποίησης των συμβάσεων κύριας παραχώρησης, ώστε να δίδεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων υπο-παραχώρησης αλλά και νομοθετική πρόβλεψη για την επιβολή στον παραχωρησιούχο αντισταθμιστικού τέλους, προς τον οικείο Οργανισμό Λιμένος προκειμένου να εκκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter