Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τρέχει» η Β φάση του διαγωνισμού για την μαρίνα Χίου

0Chios marina

Ξεκινάει η Β φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου. Τα τρία ενδιαφερόμενα σχήματα από χθες απέκτησαν πρόσβαση στο VDR, την ψηφιακή βάση δεδομένων, όπου έχουν αναρτηθεί δεδομένα, στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με τη μαρίνα Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των κειμένων που θα μελετήσουν είναι η πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, το κείμενο της σύμβασης παραχώρησης και άλλα σχετικά έγγραφα.
Οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου για τουλάχιστον 35 χρόνια, θα πρέπει να υποβληθούν έως 16 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα τρία επενδυτικά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί και μπορούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές είναι τα εξής:
1. AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ Δ. ΤΕΦΑΣ ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε - ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ
2. PAN BROTHERS ASSOCIATES, INC.
3. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ KAI ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η μαρίνα Χίου βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα των ανατολικών ακτών της Χίου, σε απόσταση 2,5 χλμ από το κέντρο της πόλης της Χίου και από τον κεντρικό λιμένα, όπως και σε απόσταση περίπου 6χλμ από το αεροδρόμιο του νησιού.
Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 80.000 τ.μ., περιλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας περί των 28.000τ.μ. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου.
Περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις θα βελτιώσουν σημαντικά τη δυναμικότητα της μαρίνας, εξυπηρετώντας τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών, μήκους έως 25 μ., ενώ έχει το δυναμικό για την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων για την λειτουργία της χερσαίων υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης σκαφών, καθώς επίσης και άλλων χρήσεων αναψυχής και τουρισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter