Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μέχρι και οι πρίγκιπες χρωστούν -Σαουδάραβας χρωστά στον ΟΛΒ για τον ελλιμενισμό της θαλαμηγού του

olv708

Εδώ και έξι μήνες δεν είχε πληρώσει στον ΟΛΒ ιδιοκτήτης θαλαμηγού με σημαία από την Σαουδική Αραβία, ο οποίος φιλοξενούνταν όλο αυτό το διάστημα στο λιμάνι του Βόλου. Έτσι, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου υπέβαλλε αίτημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου,προκειμένου να απαγορευτεί ο απόπλους της θαλαμηγού «AL DIRIYAH», σημαίας Σαουδικής Αραβίας λόγω οφειλών.

Στη σχετική απόφαση περιλαμβάνεται έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, έγγραφο του ΟΛΒ προς τον ναυτικό πράκτορα της θαλαμηγού καθώς κι έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο γίνεται δεκτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Επομένως, η Λιμενική Αρχή δύναται να απαγορεύει τον απόπλου πλοίου, που βαρύνεται με τέλη και δικαιώματα, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα.

Να σημειωθεί πως οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα των τελευταίων έξι μηνών και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2017.

Επίσης, η θαλαμηγός «AL DIRIYAH» είναι 80 μέτρων απασχολεί 35 άτομα πλήρωμα κι ανήκει σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter