Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύξηση κατά 7,96% των εσόδων χρήσης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης

01Alexandroupoli limani

Ενδεικτικά της σταθερής θετικής πορείας του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, χαρακτηρίζουν τα πρώτα στοιχεία του οικονομικού αποτελέσματος της ΟΛΑ ΑΕ, μετά και τον προσωρινό-προληπτικό έλεγχο των εκλεγμένων ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση του 2017.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα έσοδα χρήσης παρουσιάζουν αύξηση κατά 7,96% και με τη βελτίωση του δείκτη ταμειακής ρευστότητας, κυρίως την τελευταία διετία, δόθηκε στον Οργανισμό η ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία σειρά από βελτιώσεις και συντηρήσεις των λιμενικών του εγκαταστάσεων προς όφελος όλων των χρηστών. Οι εν λόγω εργασίες στις λιμενικές εγκαταστάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα και την αύξηση των δαπανών κατά 14,38%, έγιναν στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των χρηστών χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής αρμοδιότητας της ΟΛΑ ΑΕ και στη βάση ότι τα έσοδα που προκύπτουν κατά μεγαλύτερο ποσοστό, πρέπει να είναι ανταποδοτικά ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει.
Η διοίκηση εκτιμά πως η πολιτική που ακολουθεί «είναι συντηρητική ως προς τις δαπάνες, ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν, προκειμένου να συντηρηθεί ο θετικός δείκτης των ταμειακών ροών που εξασφαλίζει μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Ταυτόχρονα και χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ, έχει καταφέρει να προχωρήσει σε μια σειρά επενδυτικών κινήσεων αγοράς και βελτίωσης πάγιων στοιχείων που θα εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όποιες ανάγκες προκύψουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter