Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην τελική ευθεία η διαβούλευση του master plan του ΟΛΠ

cosco 520x290

Χωρίς την ΔΑΛ-Π προχωρούν ολοταχώς οι διαβουλεύσεις μεταξύ του ΟΛΠ και των ενδιαφερόμενων φορέων για το master plan καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Οργανισμός δεν αποδέχθηκε την από 21 τρέχοντος πρόσκλησή της στην οποία μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για «υποχρεωτική» διαβούλευση. Ουσιαστικά ο ΟΛΠ παρέμεινε αμετακίνητος στην θέση του , που δεν αναιρέθηκε, καθώς είχε σε επιστολή την οποία ως γνωστόν είχε αποστείλει στις 5 Φεβρουαρίου προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας το ΤΑΙΠΕΔ, τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένος και τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής τοποθετηθεί αρνητικά περί της εμπλοκής της ΔΑΛ-Π.
Από τα μέχρι ώρας γνωστά στοιχεία το master plan που έχει παρουσιάσει ο ΟΛΠ έχει τύχη της ευρείας αποδοχής από τους φορείς αλλά εναπομένουν ρυθμίσεις κάποιων παραμέτρων που έχουν επισημανθεί από μερίδα των εμπλεκόμενων στο διάλογο για να καταλήξει η συγκέντρωση των στοιχείων που θα επιτρέψει στον ΟΛΠ να μορφοποιήσει το τελικό πλάνο. Όσον αφορά στο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται εντός του λιμένα από τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα διαφαίνεται η διάθεση του ΟΛΠ αυτό να έχει προσαρμοσμένες λειτουργίες με άξονα την κρουαζιέρα γεγονός που μάλλον κατασιγάζει και τις όποιες «αγωνίες» του εμπορικού κόσμου εν αντιθέσει με τους σχεδιασμούς ανάπτυξης πολυεμπορικού κέντρου εκτός λιμένα στην περιοχή του τερματικού σταθμού του προαστιακού.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του ΟΛΠ έχει ήδη μεριμνήσει σχετικά με το γραφειοκρατικό μέρος που θα αφορά στην υλοποίηση του master plan μηδέ εξαιρουμένων και των απαιτούμενων περιβαλλοντικών και άλλων μελετών. Το γεγονός αυτό επίσης κατασιγάζει τις αγωνίες που έχουν καταγραφεί από μερίδα φορέων και χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων για τυχόν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter