Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣτΕ: «Πράσινο» στην υποθαλάσσια σήραγγα Πέραμα - Σαλαμίνα

0sumboulio tis epikrateias ste

«Πράσινο φως» για την συνέχιση του διαγωνισμού του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων στη Σαλαμίνα, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι το μήκος στα 14,5 χιλιόμετρα. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στη β' φάση.
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» και ζητούσε να ακυρωθεί η από 27-3-2012 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία εγκρίθηκε:
• η διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και
• η προκήρυξη (22-3-2012) της α' φάσης του σχετικού διαγωνισμού.
Σημειώνεται, ότι το όλο έργο εντάσσεται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας - Αττικής, για το οποίο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχει προβεί στην εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Στην αίτησή του, ο περιβαλλοντικός όμιλος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όμως, το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 222/2018 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμού του.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter