Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των λιμένων

kerkyra taiped708

Επίσκεψη στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, προκειμένου να έχει επαφές με φορείς των δύο περιοχών, να γνωρίσει από κοντά τις υποδομές του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσα. Με πρώτο σταθμό το νησί των Φαιάκων, ο κ. Ξενόφος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Νικολούζο και βουλευτές της περιοχής. Στόχος ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού, τις τουριστικές επενδύσεις και την δυναμική των λιμενικών υποδομών της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της ευρύτερης αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών και της οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ξεναγήθηκε, επίσης, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και είχε επαφές με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Σπύρο Στεφανίδη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και με τους εργαζόμενους.

Στην Ηγουμενίτσα, ο επικεφαλής του Ταμείου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη, τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Γιάννη Λώλο, τη δήμαρχο Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση και τη διοίκηση του Λιμενικού Σώματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο κ. Ξενόφος είχε επαφές με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΓΗ, Ανδρέα Νταή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση των δέκα Οργανισμών Λιμένων που εκπονήθηκε από ανεξάρτητους συμβούλους για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, τα ευρήματα της οποίας είναι ήδη σε γνώση των διοικήσεων των λιμένων.

«Η επίσκεψή μου στους λιμένες της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία που το Ταμείο τούς προσδίδει. Δύο λιμάνια που βρίσκονται στις απολήξεις της Εγνατίας Οδού και που διαμορφώνουν, μαζί με τον Λιμένα της Θεσσαλονίκης και τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης, ένα αναπτυξιακό τόξο που διατρέχει τη Βόρεια Ελλάδα σε όλο το μήκος της. Καταδεικνύει έτσι μία ευρύτερη στρατηγική που διέπει τον σχεδιασμό του Ταμείου» δήλωσε ο κ. Ξενόφος.

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter