Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κίνησε» την κινητικότητα στο Δημόσιο για ΟΛΠ-ΟΛΘ ο Κουρουμπλής

idiotikopoiisi limani

Mε εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης, με έγγραφό του προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ζήτησε την πρόοδο της διαδικασίας των μετατάξεων και των σχετικών ενεργειών για την ολοκλήρωσή της. Παράλληλα κοινοποίησε και πίνακα στοιχείων εργαζομένων στον ΟΛΠ ΑΕ ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα που εξέφρασαν την κατ’ αρχήν επιθυμία τους για μετάταξη.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, με έγγραφό του προς όλα τα Υπουργεία και τα νομικά πρόσωπα που εποπτεύονται από αυτά, τις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες των Υπουργείων, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Ανεξάρτητες Αρχές, ζήτησε την άμεση αποστολή στοιχείων για υφιστάμενες κενές θέσεις ή ανάγκες που αντιστοιχούν στα τυπικά προσόντα του εν λόγω προσωπικού.
Υπενθυμίζεται ότι στις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 4404/16 που κύρωσε την Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ ΑΕ ορίζεται ότι επιτρέπεται η μετάταξη του πάσης φύσεως προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και της ΟΛΘ ΑΕ, με την ίδια σχέση εργασίας σε υπηρεσίες, φορείς η νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα, καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου κατά τον χρόνο της μετάταξης. Στο νόμο επίσης ορίζεται ότι η μετάταξη διενεργείται σε κενή ή συνιστώμενη με την απόφαση της μετάταξης θέση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter