Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο δσ του ΕΒΕΠ

pireas 6455

Σε κλίμα συσπείρωσης και συνεργασίας, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, οι εκ του Nόμου διαδικασίες για τη συγκρότηση σε Σώμα των 41 Μελών, που απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. Επίσης, διενεργήθηκαν οι εσωτερικές αρχαιρεσίες για την εκλογή της επταμελούς Διοικητικής Επιτροπής, τα προεδρεία των τεσσάρων τμημάτων και όλους τους εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικητικής Επιτροπής, είχε ήδη ανακηρυχθεί αυτοδίκαια και με αυτόματη διαδικασία, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, ως επικεφαλής του ενιαίου Συνδυασμού, «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΙΡΑΙΑ», που είχε συγκεντρώσει το απόλυτο των ψήφων, κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα των εσωτερικών αρχαιρεσιών έχουν ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Β.Ε.Π.
Πρόεδρος: Bασίλης Κορκίδης
Α΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μαθιός
Β΄ Αντιπρόεδρος: Kωνσταντίνος Αχλαδίτης
Οικονομικός επόπτης: Νίκος Μανεσιώτης
Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Μαρκομιχάλης
Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: Νίκος Μαυρίκος
Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων: Στέφανος Κυρλής

Α. ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ, με 20 έδρες
Πρόεδρος: Μαρία Πιττάκη
Aναπληρωτής Προέδρου: Εμμανουήλ Χριστόπουλος
Β. ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ, με 10 έδρες
Πρόεδρος: Ιωάννης Πολυχρονόπουλος
Aναπληρωτής Προέδρου: Ιωάννης Θεοδωρόπουλος
Γ. ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗΣ
Πρόεδρος: Άγγελος Καρακώστας
Aναπληρωτής Προέδρου:Νίκος Βερνίκος
Δ. ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, με 8 έδρες
Πρόεδρος: Γιώργος Τσιλιμπουνίδης
Aναπληρωτής Προέδρου: Απόλλων Καρακαλάς

ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Ε.Β.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
1.Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Π.
2.Τακτικό μέλος: Δημήτριος Λεμονάκης
3.Αναπληρωματικό μέλος: Ιωάννης Παρασκευάκος

Υπεύθυνος Ε.Β.Ε.Π. παραρτήματος Δυτικής Αττικής: Καμπόλης Κώστας
Υπεύθυνος Ε.Β.Ε.Π. παραρτήματος Λαυρεωτικής: Λεμονάκης Δημήτρης

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, αφού συνεχάρη τους εκλεγέντες, αλλά και όλους τους υποψηφίους, δήλωσε:

« Αρχικά, θα ήθελα, να εκφράσω την ικανοποίησή μου, διότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και ενεργοποίηση των Συμβούλων για τη στελέχωση των παραπάνω θέσεων ευθύνης, που προϋποθέτουν υψηλές απαιτήσεις και εργώδη προσπάθεια, ιδιαίτερα την προσεχή τετραετία, κατά την οποία θα αναδυθούν οι προκλήσεις της μεταμνημονιακής εποχής. Η επιλογή των προσώπων της επταμελούς Διοικητικής Επιτροπής, καθώς επίσης των Προεδρείων στα τέσσερα τμήματα και των εκπροσώπων ήταν αποτέλεσμα μίας εσωτερικής ψηφοφορίας μεταξύ ισάξιων Συμβούλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ψηφοφορία διεξήχθη σε κλίμα ενότητας μεταξύ των συναδέλφων μου και το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες όλων για ένα ανανεωμένο, σύγχρονο και ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα, αποτελούμενο από πρόσωπα, που διαθέτουν έντονη προσωπικότητα και επιχειρηματική δραστηριότητα.
Εύχομαι ολόψυχα μία δημιουργική, παραγωγική θητεία, προς όφελος όλων των επιχειρήσεων, καθώς επίσης της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής μας οικονομίας. Η επόμενη ημέρα στο Ε.Β.Ε.Π. σημαίνει Συνέχεια, Συνέπεια, Συνεργασία, Σύμπνοια, Συνεννόηση και βεβαίως πολύ δουλειά.
Φέραμε το καινούργιο και, στη νέα μας θητεία, θα το αξιοποιήσουμε υπέρ όλων των επιχειρήσεων. Συνεχίζουμε τις πράξεις που αρχίσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, ενώνοντας τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δυνάμεις μας. Σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter