Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απόφαση Π. Κουρουμπλή για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Νέας Περάμου

0077 Ν.Πέραμος

Αυθημερόν υπέγραψε ο ΥΝΑΝΠ Παναγιώτης Κουρουμπλής την απόφαση με την οποία ορίζονται τα αποφαινόμενα όργανα για την εκπόνηση της μελέτης και για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017 στο λιμένα της Νέας Περάμου».

Με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Υποδομών θα γίνει μια βυθομετρική αποτύπωση της λιμενολεκάνης και θα προσδιοριστεί η μέθοδος και ο τρόπος απομάκρυνσης των φερτών υλικών. Η εκτίμηση της ΓΓΥ είναι ότι το έργο θα κοστίσει πολύ λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ. Βάσει του νόμου η Γενική Γραμματεία Υποδομών ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να την ορίσει ως τον φορέα που θα αναλάβει τη μελέτη και την εκτέλεση του έργου.

Κατόπιν αυτών ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε την απόφαση με την οποία ορίζεται η Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως φορέας υλοποίησης του έργου. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι την μελέτη του έργου θα κάνει το Τμήμα Μελετών και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών, ενώ το έργο θα αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Υδραυλικών και Λιμενικών Υποδομών, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Η γραφειοκρατική αυτή διαδικασία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ημέρα. Η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας η οποία εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προβλέπει επιπλέον να δοθούν και όλες οι απαιτούμενες από το νόμο άδειες και εγκρίσεις για το έργο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter