Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΜΥΛΕ για τις «παγωμένες» μετατάξεις

Cosco terminal 9403

Εντείνει τις ενέργειές της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος με στόχο την ενεργοποίηση από τα αρμόδια υπουργεία των προβλεπόμενων για τις μετατάξεις που φαίνεται να παραμένουν παγωμένες. Όπως έχει αναφέρει το “theseanation” η Ομοσπονδία είχε στείλει σχετικό έγγραφο κάνοντας κρούσεις στο συναρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο. Ωστόσο πλέον καθώς θεώρησε ότι «ανέμενε για πολύ στο ακουστικό της...» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην ηγεσία του ΥΝΝΠ. Στην σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία αναφέρει τα ακόλουθα:
«Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΛΠ με τη συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την καθυστέρηση έκδοσης των ΚΥΑ, σύμφωνα με όσα ορίζει η διάταξη που έχει ψηφιστεί στον νόμο 4404/2016, που προβλέπει τη δυνατότητα μετάταξης για το προσωπικό του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Ο Υπουργός κ. Κουρουπλής αφού αναγνώρισε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση, δεσμεύτηκε ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να προχωρήσουν στην άμεση έκδοση των ΚΥΑ εντός του χρονικού ορίου που ορίζει ο Νόμος.
Η αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των Σωματείων του ΟΛΠ, για μια ακόμα φορά, επισήμανε στον Υπουργό ότι το θέμα των μετατάξεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ αποτελεί μέρος συναινετικού πακέτου διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων, που θεσμοθετήθηκε εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και η υλοποίησή του αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης.».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter