Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μέσω των logistics η Ελλάδα κόμβος στη Ν. Ευρώπη

01075885 εμπορευματοκιβωτία

Στην εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) στηρίζεται, μεταξύ άλλων, το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης θα βρεθούν οι επιχειρηματικοί κλάδοι στους οποίους η χώρα διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Όπως αναφέρει το «Βήμα» τίθεται από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα σε εφαρμογή η επιχείρηση βαθμολόγησης των επιδόσεων των αρμόδιων φορέων σε έναν τομέα που καλύπτει σήμερα σχεδόν το 11% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, εκείνον της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics). Η ιδιομορφία της όλης υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι, πέρα από τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης εμπλέκονται, σε πλείστες όσες περιπτώσεις, σχεδόν όλα τα επιτελεία, λόγω συναρμοδιότητας, αγγίζοντας ακόμα και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Τσίπρας ανεβάζει ψηλά τον πήχη για την προώθηση της εξωστρέφειας της οικονομίας και δίνει το σήμα ότι αρχίζει να καταγράφει την πρόοδο στον τομέα της αγοράς εφοδιασμού με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και δείκτες προόδου.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την απόφαση για τη σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης αναφορικά με την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη του τομέα των logistics. Ο έλεγχος αφορά την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης, το οποίο είχε εγκριθεί προ τετραμήνου από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό κόμβο της εφοδιαστικής αλυσίδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ισχυρό παίκτη παροχής υπηρεσιών στον τομέα των εμπορευματικών ροών σε διεθνές επίπεδο.
Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter