Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με ονομαστική «κλείνει το θέμα» της COSCO

olp cosco 5544

«Τίτλοι τέλους» και μάλιστα με ευτυχή έκβαση αναμένεται, εκτός απροόπτου, να πέσουν απόψε με την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας στο θρίλερ που ξεκίνησε χθες στην Βουλή με το θέμα της κύρωσης της σύμβασης της COSCO ύστερα από τις διαφοροποιήσεις που εντοπίστηκαν στο βασικό κείμενο. Νωρίτερα σήμερα στην ολομέλεια ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίστας παρουσίασε τις τροποποιήσεις στα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα: 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου με τις οποίες και «κλείνει το θέμα» επί του οποίου κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν από χθες τα ξίφη τους σχετικά με τους χειρισμούς ενός μείζονος σημασίας θέμα για την ελληνική οικονομία αλλά και για την εικόνα της χώρας αναφορικά με το επενδυτικό περιβάλλον.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται σίγουρο ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην κίνα έχοντας «στις αποσκευές» του το ψηφισμένο κείμενο γεγονός που θα επιτρέψει να αναπτυχθούν συζητήσεις βολιδοσκοπικού χαρακτήρα με την Κινεζική πλευρά για την προσέλκυση και άλλων μεγάλων επενδύσεων σε τομείς μάλιστα όπου η Κινεζική πλευρά έχει εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον.

Νωρίτερα μιλώντας στην Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΜΜΕ υποστηρίζοντας πως αυτά ευθύνονται για το «φιάσκο», τα περί αδειάσματος του Μαξίμου από τον ίδιο αλλά και για την μεγέθυνση του θέματος.

Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι αγορεύσεις εκπροσώπων κομμάτων και βουλευτών επι του θέματος της κύρωσης της συμφωνίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter