Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επί σκοπών η αντιπολίτευση

cosco pirea 005634

Επί σκοπών βρίσκεται σύσσωμη η αντιπολίτευση αναμένοντας τον υπουργό Ναυτιλίας να καταθέσει τις τροποποιήσεις τις οποίες αναμένει η Cosco προκειμένου να πάψει να υπάρχει θέμα καταστρατήγησης των συμπεφωνημένων. Όλα θα κριθούν στη διατύπωση από ότι φαίνεται καθώς η κυβέρνηση βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο» εξαιτίας της επιστολής Cosco με την οποία καθίσταται σαφές ότι πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις σε βασικά σημεία τα οποία η εταιρεία απαρίθμησε ώστε να αρθούν τα όποια προβλήματα δημιουργηθήκαν.

Γεγονός είναι ότι το πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης έγινε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με τον υπουργό να ανεβάζει τους τόνους υπεραμυνόμενος της νομοθέτησης όπως ανέφερε, χωρίς ωστόσο η όλη συζήτηση να προχωρήσει αφού λίγο αργότερα έγινε δεκτό το αίτημα της διακοπής της συνεδρίασης όπου όπως προαναφέρθηκε στόχο έχει να δοθεί χρόνος στον υπουργό να φέρει τις τροποποιήσεις.

Η εξέλιξη της συζήτησης χαρακτηρίζεται αμφίρροπη με την κινεζική πλευρά να σιωπά, προς ώρας, αν και η αγορά εκτιμά ότι τίποτα δεν αποκλείεται μηδέ του γεγονότος της αιφνίδιας καταγγελίας, των μέχρι τώρα συμπεφωνημένων γεγονός που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα, και την οικονομία της αλλά και για το αυριανό προγραμματισμένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Κίνα.

Όλα φαντάζουν δύσκολα και η αποψινή βραδιά, θα παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς στο βήμα της Βουλής θα διασταυρωθούμε έντονα τα «ξίφη» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης πριν την ονομαστική ψηφοφορία από την οποία και καταληκτικά θα κριθεί η όλη εξέλιξη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter