Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ο Λαφαζάνης

lafazanis 36

Τη ριζική αντίθεσή του στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, «ανεξαρτήτως τιμήματος και αγοραστή», και μάλιστα σε «ξένα κρατικά συμφέροντα», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων του ΟΛΠ. Ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «πληρώνει την COSCO με πάνω από 1,2 δισ. ευρώ για να βάλει στο χέρι το λιμάνι του Πειραιά». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το 51% του ΟΛΠ πωλείται φωτογραφικά, μετά από διαγωνισμό-μαϊμού με έναν ενδιαφερόμενο, έναντι του ευτελέστατου ποσού των 280 εκατ. ευρώ, ενώ με τη μεταβίβαση αυτή ο δημόσιος ΟΛΠ χαρίζει μετρητά στην COSCO ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα του κατέβαλλε ως ενοίκιο για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ τα επόμενα 40 χρόνια.

Βάσει της συμφωνίας, συνεχίζει ο επικεφαλής της ΛΑΕ, η COSCO θα αγοράσει και ένα πρόσθετο ποσοστό 18% την επόμενη τετραετία έναντι 80 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η COSCO θα κάνει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ, και επισημαίνει:

«Το πρόσθετο σκάνδαλο και η κοροϊδία είναι ότι περίπου τα 200 εκατ. των 300 εκατ. ευρώ των επενδύσεων θα είναι λεφτά του ΕΣΠΑ που έχει εξασφαλίσει ο δημόσιος ΟΛΠ, ενώ και τα υπόλοιπα 100 εκατ. δεν είναι νέες επενδύσεις, αλλά ως επί το πλείστον παρεμβάσεις συντήρησης!»

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο επίκαιρο από το σύνθημα των διαδηλωτών "Πουλάτε - πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε"», τονίζει καταλήγοντας ο Παν. Λαφαζάνης.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter