Τετ05082024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ζαλάδα» για τα «υπέρβαρα» κουτιά

container 004353

Άνω κάτω φαίνεται ότι έχει γίνει σε παγκόσμια μάλιστα κλίμακα το σύστημα των logistics από τις αντιφάσεις, αντικρουόμενες θέσεις και απόψεις που διατυπώνονται για την «αντιμετώπιση» των «υπέρβαρων εμπορευματοκιβωτίων τη στιγμή που ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρις την εφαρμογής του νέου πλαισίου.

Από τα στοιχεία που καταγράφονται προς ώρας, και παρά το γεγονός ότι το πλαίσιο είναι σαφές, όπως και η ημερομηνία έναρξή του, το βασικό σύστημα των logistics δεν εμφανίζεται έτοιμο ή έστω «ομογενοποιημένο» κατά τους αναλυτές να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα. Δηλαδή τη μη φόρτωση «υπέρβαρων» εμπορευματοκιβωτίων κυρίως στα πλοία καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια του πλοίου και των ναυτεργατών.

Γεγονός είναι ότι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και μερίδα αναλυτών επιχειρούν να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κατορθωτό μέχρι ώρας ενώ ήδη επίσης έχουν καταγραφεί αι υπόνοιες ότι η ασάφεια θα οδηγήσει σε αποδοχή ενός «μεταβατικού διαστήματος».

Ωστόσο μερίδα αναλυτών, παρά τη «ζαλάδα» που φαίνεται ότι ήδη ταλανίζει τους αρμοδίους σημειώνει ότι η προμήθεια τεχνολογικών και άλλων προτάσεων , που ήδη έχουν λανσαριστεί στην παγκόσμια αγορά σημαίνει επιπρόσθετα κόστη και βέβαια χρόνο μέχρι της προμήθειας των συστημάτων που θα αποτρέπουν το «φαινόμενο». Δηλαδή μιας ακόμη παραμέτρου που αντί να καταστέλλει δυναμώνει το προαναφερθέν συναίσθημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter