Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δομή installments για το +4%,+4% άνω του 51% για τον ΟΛΠ (UPD)

OLP 6565

Εντός του επομένου μηνός αναμένεται να οριστικοποιηθεί, εκτός απροόπτου, η ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης, και ουσιαστικής φάσης, των δεσμευτικών προσφορών για το διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Χθες αργά το βράδυ νεότερες πληροφορίες ήθελαν να υπάρχει σε επίπεδο «θεσμών» «κοινή πλεύση» με την Αθήνα ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ενώ συγκλίνουσες είναι και οι πληροφορίες ότι υπάρχει «σύμπλευση» για τη διάθεση ποσοστού περισσότερου του 51% αλλά σταδιακά με την δομή installments (+4%,+4% πακέτο) βάσει της προόδου που θα επιδεικνύει ο επενδυτής ως την υλοποίηση των έργων που έχουν συμφωνηθεί. Ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή τη φάση εκτιμάται ότι θα δοθεί στο επενδυτικό πλάνο αλλά και σε μία σειρά «αντισταθμιστικών οφελών» που θα «τρέχουν παράλληλα» με το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα.

 

«Τρέχει» ο διαγωνισμός του ΟΛΠ

Απομένει η επίσημη αναγγελία της ημερομηνίας διεξαγωγής της δεύτερης φάσης των δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μετά το έντονο πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο που έλαβε χώρα το οποίο και οδήγησε την Morgan Stanley να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ότι συνεχίζει η διαγωνιστική διαδικασία.

Με τα «σύννεφα» να πυκνώνουν πάνω από τις Βρυξέλλες για την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας η εξέλιξη καταγράφεται προς ώρας στα θετικά , και από την πλευρά των θεσμών, που θέτουν μεταξύ των άλλων και ζήτημα ιδιωτικοποιήσεων αλλά εναπομένει, όπως κατ επανάληψη έχει γράψει το "theseanation" με την γνωστοποίηση της ημερομηνίας να οριστικοποιηθεί και το ποσοστό ιδιωτικοποίησης που εκτιμάται ότι δεν θα είναι μικρότερο του 51% καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν τονίσει ότι ενδιαφέρονται και για το management.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα ενυπάρχει τμήμα το οποίο θα μνημονεύει αντισταθμιστικού τύπου οφέλη με την πρόοδο της επένδυσης αλλά και θα συγκεκριμενοποιεί το εργασιακό περιβάλλον. Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων εκτιμούν ότι την επόμενη της κατακύρωσης του διαγωνισμού η «μόνη δεξαμενή» για κάλυψη των αναγκών του λιμανιού είναι από το υφιστάμενο εξειδικευμένο προσωπικό και με δεδομένο ότι σε ισχύ βρίσκονται συνθήκες σε επίπεδο ΕΕ που αποτρέπουν την, εκτός εργαζόμενων χωρών μελών της ΕΕ, απασχόληση λιμενεργατών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter