Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Επί σκοπόν» η ΟΜΥΛΕ

omyle kinitopoiisi 2014

«Επί σκοπόν» και έτοιμοι να «πυροβολήσουν» είναι οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών εξ αφορμής της δρομολογηθείσας εξέλιξης περί ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με τις από Πεκίνου δηλώσεις Δραγασάκη.

Ωστόσο και «επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» θα αναμείνουν μέχρι τη Δευτέρα ,πριν την απόφασή τους για δυναμικές κινητοποιήσεις ,προκειμένου να λάβουν τις δέουσες εξηγήσεις, σε συνάντησή τους, τόσο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη όσο και από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ. Δρίτσα. Ο οποίος επίσης νωρίτερα με δήλωσή του κατέστησε γνωστό ότι αναμένει εξηγήσεις.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών φαίνεται να «στοιχίζονται» με τις παλαιότερες δηλώσεις Δρίτσα, περί αναστολής των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και με την σημερινή του δήλωση «ότι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» ουσιαστικά ευελπιστώντας ότι η εικόνα που παρουσιάστηκε δεν είναι αυτή που φαίνεται.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι μάλιστα άφηναν να εννοηθεί ότι τα όσο έχουν συμβεί δεν αποκλείεται να οξύνουν ενδοκυβερνητικές τριβές όσον αφορά στους χειρισμούς των αποκρατικοποιήσεων, ευελπιστώντας όπως προαναφέρθηκε σε αλλαγή πλεύσης. Που μάλλον εκ των πραγμάτων φαίνεται αδύνατη.
Το διάστημα που διέρρευσε υπήρξε ένα έντονο διπλωματικό παρασκήνιο από Κινεζικής πλευράς από την επόμενη των εκλογών και μέχρι των δηλώσεων υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών ότι θα προχωρήσουν οι ήδη σε προχωρημένο βαθμό διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων. Που ουσιαστικά φωτογράφισαν τις διαδικασίες για τα δύο μεγάλα λιμάνια (ΟΛΠ-ΟΛΘ) οι διαγωνισμοί των οποίων είναι πλέον ενώπιον της φάσης των δεσμευτικών προσφορών.
Να σημειωθεί ότι η Κινεζική πλευρά είχε εκδηλώσει ανοικτά ανησυχίες για τις κυβερνητικές προθέσεις και τη ρητορική περί αποκρατικοποιήσεων, αλλά αυτές πλέον φαίνεται να μην αποκτούν «έδαφος» και με βάση τα όσα μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία με τις δηλώσεις Δραγασάκη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter