Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φόβοι «απόπλου του momentum» σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

olp 5678

Ορατό τον κίνδυνο να χαθεί το momentum για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης πλέον εξαιτίας των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό, θεωρούν κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη σε γνώση των οποίων περιήλθαν σενάρια περί της επιλογής του χρόνου γνωστοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ της δεύτερης, και ουσιαστικής , φάσης των διαγωνισμών αποκρατικοποίησης ΟΛΠ-ΟΛΘ που μετατέθηκαν για τον προσεχή Μάρτη.

Στα σενάρια του Μαρτίου εμπεριέχονται και εκείνα που εικάζουν ότι στην περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι αποκρατικοποιήσεις θα «παγώσουν» ή ακόμη και θα αποτελέσουν «παρελθόν» δεδομένου των καταγεγραμμένων δηλώσεων υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος και βέβαια του Α. Τσίπρα.

Τα σενάρια βέβαια, που «κυκλοφορούν» σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη έχουν εύλογα προκαλέσει εκνευρισμό σε κύκλους των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Αιτία το γεγονός ότι «τραινάρουν» οι διαδικασίες και δεν «ξεκαθαρίζει» το τοπίο και μάλιστα σε χρονική περίοδο όπου σε παγκόσμια κλίμακα επανατοποθετούνται οι μεγάλες «συμμαχίες» υψηλόβαθμα στελέχη των οποίων, όπως το "TheSeaNation" αποκάλυψε βρέθηκαν στον Πειραιά αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλο διακύβευμα πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών, πλέον αποτελεί το momentum που ανεξαρτήτως εξελίξεων στο πολιτικό πεδίο απειλείται καθώς ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι να «προσπεράσουν» τα ελληνικά λιμάνια οι «συμμαχίες» επιλέγοντας γειτονικά- ανταγωνιστικά με μέτωπο στη Μεσόγειο λιμάνια με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την «επόμενη ημέρα» των ελληνικών λιμένων.

Πρόσφατα αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη , καταγράφηκε εκ νέου η δυσφορία των παραγωγικών τάξεων καθώς πέραν των εξελίξεων για τη δεύτερη φάση του ΟΛΘ διαπιστώθηκε «τραινάρισμα» και στις διαδικασίες σιδηροδρομικής κάλυψης του εμπορικού λιμένα της Θεσσαλονίκης αλλά και ανάπτυξης της σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Μόνο σίγουρο πάντως προς ώρας είναι η είσοδος αυτή την εβδομάδα στη Βουλή της διαδικασίας του φιλικού διακανονισμού COSCO- ΟΛΠ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter