Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνενώσεις και στα logistics το 2015

Antwerp-port

«Συμμαχιών» συνέχεια ή «απόνερα των συμμαχιών» Ο λόγος για τις πρώτες εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων σε θέματα συνδυασμένων μεταφορών που εικάζουν ότι το 2015 θα είναι το έτος των μεγάλων αλλαγών στους τομείς των logistics.

Αιτία η «αλλαγή πλεύσης» γενικότερα στο θαλάσσιο εμπόριο λόγω των «συμμαχιών» των μεγάλων ναυτιλιακών επιχειρήσεων διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που είναι σε εξέλιξη. Η εμφάνιση των νέων προγραμμάτων κάλυψης από τις συμμαχίες στις αρχές του νέου έτους εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αλλαγή φιλοσοφίας και τον εν λόγω τομέα καθώς θα αναδειχθούν νέοι «κόμβοι»-λιμάνια αλλά και θα αξιοποιηθούν περεταίρω οι σιδηροδρομικές και ποτάμιες μεταφορές δεδομένης και της αυστηροποίησης του πλαισίου για τους αέριους ρύπους.

Πάντως από τα μέχρι τώρα στοιχεία συνάγεται ότι το διεθνές εμπόριο επιλέγει ή θα επιλέξει τους συντομότερους πλόες από και προς για τις αγορές που έχει στοχεύσει με ανάδειξη εκείνων των λιμένων που αφ ενός μπορούν να υποδεχθούν και κυρίως εξυπηρετήσουν τα μεγάλα πλοία και αφ εταίρου θα διαθέτουν την δυνατόν καλύτερη σιδηροδρομική κάλυψη.

Για το τελευταίο αξίζει να υπενθυμιστεί ότι τα λιμάνια της Β. Ευρώπης «προμοτάρουν» αυτή την δυνατότητα και εσχάτως και τις ποτάμιες διασυνδέσεις ενώ στο νότο Γαλλία και Ιταλία έχουν κάνει άλματα στις σιδηροδρομικές καλύψεις με την Ελλάδα τώρα να μπαίνει στο πλάνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter