Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο επίκεντρο των συμμαχιών ο Πειραιάς

olp-087

«Λούπα» που περιλαμβάνει τον Πειραιά, φαίνεται να έχει ανακοινώσει η 2Μ, η οποία αυξάνει το service της από τα μέσα Γενάρη σε μια πλειάδα λιμανιών, όπου πλοία της συμμαχίας καταπλέουν. Η 2Μ πρόσθεσε εννιά νέα λιμάνια όπου θα καταπλέουν πλοία της MAERSK στο service Ανατολής – Δύσης, που αναφέρεται στο γενικότερο service Ασίας - Ευρώπης.

Η αναφορά του Πειραιά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των εξελίξεων αλλά και προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας καθώς ως γνωστόν η MSC, μέλος της εν λόγω συμμαχίας έχει ανακοινώσει επίσημα την ανάπτυξη ενός κέντρου ελέγχου της στον Πειραιά.

Μόλις πρόσφατα το TheSeaNation είχε αποκαλύψει ότι στον Πειραιά βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη και άλλων συμμαχιών, τα οποία από κοινού με τους εδώ ναυτιλιακούς πράκτορες διερευνούν το πεδίο ανάπτυξης για την έλευση και άλλων γραμμών πέραν των υφιστάμενων.

Ο Πειραιάς προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας, γεγονός που διατηρεί ζέον το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και το ενδιαφέρον του παγκόσμιου εμπορίου που εστιάζει στα λιμάνια κόμβους που παρουσιάζουν θετικό πρόσημο ως προς την εγγύτητα τους τις αγορές «στόχους»| αλλά και που μειώνουν το χρόνο πλεύσης των πλοίων στο ελάχιστο δυνατό. Οι πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν από χθες το βράδυ επίσης έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στα των αποκρατικοποιήσεων των λιμανιών, ενώ ιδιαίτερης σημασίας προσλαμβάνουν και οι επόμενες κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter