Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβληματισμός για τις αποκρατικοποιήσεις

silk-rad-new

Ανησυχία καταγράφεται από τις παραγωγικές τάξεις της Β. Ελλάδος για τις καθυστερήσεις που συμβαίνουν στον τομέα αποκρατικοποίησης των λιμανιών.

Ως γνωστόν οι παραγωγικές τάξεις της Β. Ελλάδος ομοφώνως ζήτησαν στην περίοδο διεξαγωγής της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό την επίσπευση των διαδικασιών, προτάσσοντας την αναγκαιότητα αυτή, ώστε να μη χαθεί το momentum.

Το οποίο και επικαλέστηκαν λόγω των γενικότερων αλλαγών που ήδη διαγράφονται στον τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κα συνακόλουθα του ανταγωνισμού που έχει προκύψει μεταξύ των μεγάλων λιμανιών και της Μεσογείου.

Από τα στοιχεία διαφαίνεται ότι αντίστοιχη αγωνία φαίνεται να διακατέχει και μερίδα των παραγωγικών τάξεων του Πειραιά και όχι μόνο, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα που προέκυψαν με το Φιλικό Διακανονισμό αλλά και τη συνακόλουθη καθυστέρηση στις διαδικασίες και δεύτερης και αποφασιστικής φάσης για το διαγωνισμό του ΟΛΠ.

Ο προβληματισμός έχει ενταθεί και από τη διεθνή δημοσιοποίηση στοιχείων περί προθέσεων της κινεζικής κυβέρνησης να αναπτύξει το δρόμο του μεταξιού όπου με βάση τους χάρτες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Πειραιάς αποτελεί μια από τις κύριες απολήξεις του συγκεκριμένου δια θαλάσσης δρόμου στην διαδρομή από Ασία - Ευρώπη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter