Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση ΑΝΕΛ – ΟΜΥΛΕ

kammenos-12

Βολές κατά των κυβερνητικών χειρισμών που αφορούν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ αλλά και άλλων στρατηγικής σημασίας λιμένων, εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της ΟΜ.Υ.Λ.Ε, με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και τα ελληνικά λιμάνια. Είχαμε μια ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν σε αυτό που φοβόμαστε.

Το πρώτο είναι ότι καταργείται πλέον η πρώτη σύμβαση που έγινε με την παραχώρηση χρήσης του προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά με την COSCO. Χαρίζονται τα ενοίκια 40 χρόνων και μάλιστα με μια διαδικασία που οδηγεί, κατά παράβαση των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην παράδοση των λιμανιών της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Ελευσίνας και βεβαίως του Πειραιά.

Γίνονται μυστικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με ενδιαφερόμενες εταιρείες χωρίς να γίνεται καμιά δημόσια ανακοίνωση. Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται να δοθεί στους δανειστές και σε καμιά εταιρεία με αδιαφανείς διαδικασίες ο έλεγχος των λιμανιών της χώρας.

Καλώ τον δήμαρχο Πειραιά και τους δημάρχους της περιοχής να κάνουν πράξη αυτό που είπαν προεκλογικά. Δηλαδή να προχωρήσουν ως άμεσα ενδιαφερόμενοι σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα εκδικασθεί η υπόθεση για το λιμάνι του Πειραιά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, Γ. Γεωργακόπουλος δήλωσε: «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Καμμένο. Τον ενημερώσαμε για τη θέση μας η οποία είναι απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, διότι αυτό θα σημάνει ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τις πόλεις του Πειραιά, τους παραλιμένιους δήμους, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, την ακτοπλοΐα, τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Τον ενημερώσαμε για μια σειρά νομικές ακροβασίες (ο πιο επιεικής όρος είναι αυτός) που προχωρεί η κυβέρνηση, προκειμένου με ταχύτατες διαδικασίες να ξεπουλήσει τα λιμάνια, να δημιουργήσει ένα ευρύτερο ιδιωτικό μονοπώλιο και στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη.

Ζητήσαμε την συμπαράσταση μέσα και έξω από τη Βουλή, προκειμένου ο αγώνας τον οποίο θα δώσουν οι εργαζόμενοι να εμποδίσει το ξεπούλημα των λιμανιών».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter