Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ε. Βόζεμπεργκ: Ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των λιμένων σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές

Eliza-Vozeberg3

Την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα επισήμανε στην υποψήφια Σλοβένα Επίτροπο η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ε. Βόζεμπεργκ, ως μέλος της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κ. Βόζεμπεργκ ως αρμόδια εκ μέρους του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) για την εισήγηση σχετικά με την πρόταση Κανονισμού για τη "θέσπιση πλαισίου όσον αφορά στην πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοοικονομική διαφάνεια των λιμένων" υπογράμμισε ότι οι λιμένες αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και πηγή ευημερίας για τις ευρωπαϊκές περιφέρειες και πόλεις. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι τα λιμάνια συμβάλλουν σημαντικά στην ευρωπαϊκή οικονομία, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, καθώς το 90% του εμπορίου της Ευρώπης συντελείται δια θαλάσσης.

Παράλληλα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής τοποθετήθηκε στο γεγονός ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών λιμένων είναι υψίστης σημασίας καθώς και η διασφάλιση διαφανούς και αποτελεσματικής χρήσης της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Η κ. Bulc στην απάντησή της ανέφερε ότι οι λιμένες πραγματικά αποτελούν σημαντικό πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας για αυτό το λόγο είναι και αναπόσπαστο τμήμα του χρηματοδοτικού προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF, Connecting Europe Facilities).

Επίσης, τόνισε ότι η χρηματοδότηση ορισμένων λιμένων θα πρέπει να συνδεθεί με το θεματολόγιο για την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμένων και να αντιμετωπίσει έτσι η ΕΕ τις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό με την Κίνα σε αυτόν τον τομέα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter