Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς έκτακτη Γ.Σ. ΟΛΠ λόγω Φιλικού Διακανονισμού - UPD

cosco piraeus 600 1

Στις επόμενες φάσεις που αφορούν το διαδικαστικό του Φιλικού Διακανονισμού, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, καθώς με την επίσημη καθαρογραφή και κατ' ακολουθία επίσημη ανακοίνωση της γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η διοίκηση του ΟΛΠ θα πρέπει να προχωρήσει στην διαδικασία της έκτακτης Γ.Σ .προς επικύρωση των όσων έχουν συμβεί μέχρι τούδε, αναφορικά με το Φιλικό Διακανονισμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετά τη Γ.Σ. όπου τον κυρίαρχο λόγο ως γνωστόν έχει το ΤΑΙΔΠΕΔ, η όλη διαδικασία πάντα σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων, θα ζητήσει επικύρωση από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οπότε και το όλο διαδικαστικό του εν λόγω ζητήματος κλείνει χρονικά και με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, οι διαδικασίες θα συμπέσουν εντός του Οκτωβρίου, αφού η β' φάση του διαγωνισμού, δηλαδή της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών έχει σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού προσδιοριστεί εντός του Οκτωβρίου.

Ο Φιλικός Διακανονισμός με την τροπή που λαμβάνει πλέον η όλη διαδικασία, με την κατά πληροφορίες γνωστοποιηθείσα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ουσιαστικά θέτει τη «σφραγίδα» στα όσα είχαν εξαγγελθεί παρουσία του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης στο Πειραιά και στις εγκαταστάσεις της Cosco αλλά και των αντίστοιχων δηλώσεων που έγιναν μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδος και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

 

Επιβεβαιώνει το ΑΠΕ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Νόμιμη η συμφωνία για νέες επενδύσεις από την COSCO στον Πειραιά

Νόμιμη έκρινε τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, τη συμφωνία για νέες επενδύσεις από την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, προβλέπεται η κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα III του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ (ΣΕΜΠΟ) από τη ΣΕΠ ΑΕ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), η κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ ΑΕ του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και η αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των Προβλητών II και Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί απόφαση κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, που είχε κρίνει αντίθετα.

 

 

Νωρίτερα στο theseanation

 

Πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο Φιλικός Διακανονισμός

Δεκτή έγινε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η προσφυγή της Cosco επί της προηγούμενης απόφασης που αφορούσε στην πορεία του Φιλικού Διακανονισμού.

Η εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίγει πλέον τους ορίζοντες για να προχωρήσουν τόσο ο Φιλικός Διακανονισμός, μεταξύ ΟΛΠ-Cosco, οι επενδύσεις που έχουν παραβλεφθεί μεταξύ των οποίων και το δώρο στον ΟΛΠ, εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, ενώ η όλη εξέλιξη εκτιμάται ότι επιδρά θετικά και στην εξέλιξη που αφορά στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, τη β' φάση του οποίου ο υπουργός τοποθέτησε εντός του Οκτωβρίου σε συνέντευξη του που παραχώρησε σε πολιτική εφημερίδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter