Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρότερνταμ: Ενισχύει τις συνδυασμένες μεταφορές με rail shuttle

roterdam-limani

Των φρονίμων τα παιδιά... Στις 26 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο σέρβις για την μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από και προς το λιμάνι του Ρότερνταμ από Αυστριακούς προορισμούς με γρήγορους εμπορικούς συρμούς που θα προσφέρει η TX Logistik με την European Gateway Services (EGS).

Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν προβλεφθεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα μεταξύ του Ρότερνταμ και της Αυστριακής Wels στη Βιέννη και την Enns και ακόμη ενός μεταξύ Ρότερνταμ και Wels.

Μεταξύ των άλλων στους στόχους είναι η βελτίωση της συχνότητας σύνδεσης στη Νότια Γερμανία σε Στουτγάρδη, Μόναχο και Ρέγκενσμπουργκ παρά το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση η EGS επικεντρώνεται στην Αυστρία.

Στο παρεχόμενο σέρβις επίσης υπάρχουν και προορισμοί σε ανατολική Ρουμανία και Ουγγαρία.

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Ρότερνταμ προωθεί με ταχείς ρυθμούς την σιδηροδρομική του κάλυψη και εκτιμάται ότι με τους υπέρ- ταχείς εμπορικούς συρμούς θα βελτιώσει τις ροές εμπορευματοκιβωτίων από και προς αυτό.

Η υπόθεση των συνδυασμένων μεταφορών με την χρήση υπέρ-ταχέων εμπορικών συρμών έχει αρχίσει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος και μεταξύ των λιμένων με «πρόσωπο» στη Μεσόγειο κυρίως μεταξύ Ισπανικών, Γαλλικών και Ιταλικών λιμένων ενώ καθυστερημένα και με συμβατικής ταχύτητας συρμούς, προς ώρας εισήλθε και ο Πειραιάς στο παιχνίδι.

Μάλιστα εκτιμάται ότι ο Πειραιάς θα υπερδιπλασιάσει τη δυναμική του όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο βασικό σιδηροδρομικό άξονα μεταξύ Πειραιά-Θεσσαλονίκης οπότε και θα είναι δυνατή η δρομολόγηση εμπορικών συρμών που θα αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

Δεδομένου ότι το Ρότερνταμ κινείται εξαιρετικά γρήγορά και αποτελεσματικά στο πεδίο των συνδυασμένων μεταφορών η πρόκληση για τον Πειραιά είναι μεγάλη καθώς είναι γνωστό ότι μεγάλες εταιρίες χρησιμοποιούν τον Πειραιά για τη διασπορά προϊόντων τους με τραίνα στις αγορές της ανατολικής αλλά και κεντρικής Ευρώπης. Και το Ρότερνταμ ως γνωστόν επιχειρεί με γνώμονα να ελαχιστοποιήσει τις απειλές από τον όποιο αναταγωνισμό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter