Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Προβληματίζει» αμερικανικά λιμάνια η διαπλάτυνση της διώρυγας του Παναμά

panama-canal-6

Σχεδόν ένα χρόνο προ της ολοκλήρωσης των εργασιών για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της διώρυγας του Παναμά προβληματισμός καταγράφεται στα λιμάνια της Δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Αιτία το γεγονός ότι από την επόμενη χρονιά θα είναι δυνατή η διέλευση από τη διώρυγα μεγαλύτερων σε μεταφορική ικανότητα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντίστοιχη ικανότητα των αμερικανικών λιμένων να διαχειριστούν τους νέους όγκους διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων.

Αν και από άποψη χώρων εναπόθεσης δεν τίθεται θέμα σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων το ζήτημα εστιάζει σε εξοπλισμούς είτε εντός των λιμενικών ζωνών είτε σε εκείνους που εξυπηρετούν τα logistics σιδηροδρομικά και οδικά.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ήδη είναι στα σκαριά νομοθέτημα για την οικονομική στήριξη του εκσυγχρονισμού των λιμένων με ορίζοντα τετραετίας προκειμένου αυτά να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα τους με ότι αυτό συνεπάγεται και για τα προσδοκώμενα έσοδα.

Να σημειωθεί ότι το διάστημα που διέρρευσε εξετάστηκαν και άλλες περιπτώσεις χρηματοδοτικής στήριξης καθώς το βασικό σχέδιο θέλει το κόστος να αγγίζει τα 2,5 δις δολάρια πάντα με ορίζοντα τετραετίας ενώ με τους άλλους σχεδιασμούς πρόκειται να συγκεντρωθεί ποσό 650 εκατομμυρίων δολαρίων κατ έτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter