Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Logistics: Επιχείρηση καταγραφής των τάσεων από το «Bayrolo»

rotterdam-bavaria

Καταγραφή των τάσεων στον τομέα των logistics από την εν εξελίξει ευρισκόμενη αναδιαμόρφωση των εμπορευματικών ροών θα επιχειρηθεί μέσα από το πρόγραμμα «Bayrolo» στην πλατφόρμα του οποίου συνεργάζονται το λιμάνι του Ρότερνταμ και το Bayernhafen Gruppe.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση του συνόλου των συνδυασμένων μεταφορών από την Βαυαρία προς το λιμάνι του Ρότερνταμ ως εναλλακτικής λύσης στα δίκτυα συνδυασμένων ποτάμιων, σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών. Το λιμάνι του Ρότερνταμ πρόκειται να διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο στη βάση ενός διαλόγου που θα επιχειρηθεί να εξελιχθεί με το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα δίκτυα συνδυασμένων ποτάμιων, σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών με στόχο την καταγραφή στοιχείων που εκτιμάται ότι θα συμβάλουν την πληρέστερη σχηματοποίηση του «πάζλ» που συνθέτουν οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων με τις μεγάλες συμφωνίες και συνασπισμούς μεταξύ ναυτιλιακών εταιριών του εν λόγω τομέα. Μέσα από τη συλλογή στοιχείων επίσης θα επιχειρηθεί να αποτυπωθεί ο επηρεασμός των logistics από τις αναμορφώσεις από την επέκταση των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών αλλά και την εφαρμογή πολιτικών εκτροπής φορτίων από τις οδικές προς τις ποτάμιες, σιδηροδρομικές και γενικά θαλάσσιες μεταφορές. Επίσης θα επιχειρηθεί να καταγραφεί και το επίπεδο προτίμησης του λιμένα του Ρότερνταμ από τους μεταφορείς. Εκπρόσωπος του τομέα των logistics του λιμένα του Ρότερνταμ αναφερόμενος στη φιλοσοφία του εγχειρήματος σημείωσε ότι το λιμάνι κινείται με βάση τις εξελίξεις που σημειώνονται στις μεταφορές και βρίσκεται σ στενή συνεργασία με τους πελάτες του στην ενδοχώρα προκειμένου να καταγράψει τις προτιμήσεις τους. Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Bayernhafen Gruppe τόνισε ότι όσο περισσότερα γίνονται γνωστά για τα θέματα των logistics τόσο καλύτερα θα μπορεί να υπολογιστεί η προσφορά και η ζήτηση.
Στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος το Nuremberg Institute of Technology, το Delft University of Technology, το Dutch Ministry of Infrastructure and the Environment, RWG, ECT, APMT, EGS and TX Logistics. DB Netz, το Bavarian National Association of Forwarders (LBT), το National Association of Bavarian Forwarding Agents (LBS) αλλά και το Bavarian Ministry of the Interior, Building and Transport.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στο Μόναχο μεταξύ 5 και 8 Μαΐου στη διοργάνωση Transport Logistic

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter