Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εφοδιασμοί καυσίμων :Πρωτοπορεί η Δανία στις λιμενικές εγκαταστάσεις LNG

imagesCA0F2PRV

Στα τέλη του τρέχοντος έτους θα είναι εφικτός να συμβεί ο πρώτο εφοδιασμός πλοίων που θα χρησιμοποιούν για την πρόωσή τους LNG καύσιμο.

Πρόκειται για το λιμάνι του Hirtshals που ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας εξ αιτίας της συμφωνίας μεταξύ της Liquiline που προωθεί υγροποιημένα αέρια και του Νορβηγικού ferry-operator «Fjord Line» για εφοδιασμό των πλοίων της στο Δανέζικο λιμάνι. Το πρόζεκτ του λιμένα περιλαμβάνει δεξαμενή on-site 500m3 με δυνατότητα εφοδιασμού άνω των 400m3 LNG ανά ώρα και με βάση τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία ο εφοδιασμός των πλοίων θα είναι εφικτός εντός δίωρου.
Να σημειωθεί ότι οι αρμόδια Δανική Ναυτιλιακή αρχή (DMA) είχε συνάψει συμβάσεις με δύο τεχνικές εταιρίες της Σουηδίας με στόχο τη σχηματοποίηση σχεδίου για την ανάπτυξη υποδομών εφοδιασμού πλοίων με υγροποιημένα αέρια το οποίο και θα γνωστοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέρος των αρτηριών του προγράμματος Seas κάτω από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και «ακουμπάει» σε πρωτοβουλίες για την μείωση των αερίων ρύπων από τα πλοία, τη βελτίωση των ατμοσφαιρικών συνθηκών στα λιμάνια και βέβαια το short sea shipping.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter