Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συστήματα ασφαλείας από την ICTS Hellas στον ΟΛΠΑ

ICTS-Hellas logo 200200

Την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφαλείας ελέγχου στον επιβατικό σταθμό του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας (ΟΛΠΑ) ανέλαβε η ICTS Hellas Security Solutions, θυγατρική του Ομίλου ICTS Europe. Το έργο, που αφορά συστήματα για τον έλεγχο πρόσβασης, τον έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων και τον ακτινοσκοπικό έλεγχο επιβατών και αποσκευών, σχεδιάστηκε με στόχο την εξυπηρέτηση της ταχείας και ασφαλούς διακίνησης των επιβατών ακτοπλοΐας με προορισμό την Ιταλία και τον εντοπισμό λαθρεπιβαινόντων με πλαστά διαβατήρια. Αντίστοιχη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε ευρωπαϊκούς αερολιμένες από θυγατρικές του Ομίλου ICTS Europe καθώς και στο λιμάνι του Bristol.

Η ανάληψη του έργου έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της ICTS Hellas με τον ΟΛΠΑ τα τελευταία 3,5 χρόνια στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων με τη χρήση πιστοποιημένων σε διεθνές επίπεδο κυνοτεχνικών μονάδων (σκύλοι ανιχνευτές Κ9). Στο διάστημα αυτό ελέγχθηκαν περισσότερα από 300.000 φορτία και οχήματα και εντοπίστηκαν περισσότεροι από 6.500 λαθρομετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν είτε στο χώρο ISPS, είτε και σε πλοία με προορισμό την Ιταλία. Παράλληλα, το κόστος ασφάλειας την περίοδο α' τρίμηνο 2011 - α' τρίμηνο 2014 μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 28%.

«Με το πρωτοποριακό αυτό έργο η εταιρεία μας επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται στην αιχμής της καινοτομίας αναφορικά με την ασφάλεια και τον έλεγχο της ροής επιβατών. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ικανοποιήσουμε τις υψηλές προσδοκίες του ΟΛΠΑ και ευελπιστούμε ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για άλλους λιμένες της χώρας, όπως συνέβη στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας στον τομέα του ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και οχημάτων. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους στρατηγικούς συνεργάτες της ICTS Hellas για την ουσιαστική συμβολή τους» , δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ICTS Hellas κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter