Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - RZD διεκδικητές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

trainose

Επισημοποιείται και από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD), καθώς στην πρόσφατη Γ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέστη γνωστό μεταξύ των άλλων ότι θα διεκδικηθεί συμμετοχή στο διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την RZD.

Γεγονός το οποίο ήταν από καιρού γνωστό καθώς από πλευράς ρωσικών σιδηροδρόμων είχαν γίνει εκτενείς αναφορές στο κοινοπρακτικό σχήμα και στο ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και για τον ΟΛΘ.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Γ.Σ. το κοινοπρακτικό σχήμα θα περιμένει τις αναγγελίες από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ και θα τοποθετηθεί εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Να σημειωθεί ότι για τον διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήδη ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι γαλλικοί SNCF και η ρουμανική Grupo Feroviar Roman.

Στην όλη ιστορία του διαγωνισμού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, θα πρέπει να προστεθεί και το εσχάτως εκδηλωθέν από κινεζικής πλευράς ενδιαφέρον δια στόματος του κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού άξονα μέσω του οποίου διακινούνται με φορτηγούς σιδηροδρομικούς συρμούς προϊόντα εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που καταπλέουν στις εγκαταστάσεις της PCT S.A. στο λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος αξίζει να υπενθυμιστεί ότι επαΐοντες σε θέματα μεταφορών έχουν επισημάνει το ρόλο κλειδί της σιδηροδρομικής κάλυψης των στρατηγικής σημασίας λιμένων κάτι το οποίο δε φαίνεται να έχει διαλάθει της προσοχής των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter