Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεκίνησαν οι διεθνείς δραστηριότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

treno limani

Έντεκα αμαξοστοιχίες με κοντέινερ, τα οποία περιείχαν εξαρτήματα ορισμένων εκ των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιριών από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, έχουν δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με προορισμό γραμμές συναρμολόγησης της Κεντρικής Ευρώπης και σε συνεργασία με την PCT.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στις 26 Απριλίου 2014, δρομολογήθηκε η πρώτη αμαξοστοιχία με κοντέινερ από τον Λιμένα Νέου Ικονίου προς το Γκιορ της Ουγγαρίας.
Ακολούθησαν άλλα 10 δρομολόγια με προορισμό τις πόλεις Γκιορ και Βουδαπέστη, την Μπρατισλάβα και την Τσέσκα Τρέμποβα της Τσεχίας. Τα φορτία μεταφέρονται για λογαριασμό των εταιρειών Huawei, SONY και Hewlett- Packard, με μέσο όρο 31 κοντέινερ ανά αμαξοστοιχία. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει άμεσα τουλάχιστον τρία τρένα ανά εβδομάδα με αυξητική τάση.
Η διαδρομή των αμαξοστοιχιών, ανάλογα με τον προορισμό τους, είναι η ακόλουθη:
α) για Ουγγαρία, με χρόνο διακίνησης μέχρι 3 ημέρες: διαδρομή Ικόνιο - Ειδομένη / Gevgelija (ΠΓΔΜ) - Tabanovci / Presevo (Σερβία) - Subotica / Kelebia (Ουγγαρία) - Gyor ή Budapest (Terminal BILK),
β) για Σλοβακία, με χρόνο διακίνησης μέχρι 3 ημέρες: διαδρομή Ικόνιο - Ειδομένη / Gevgelija (ΠΓΔΜ) - Tabanovci / Presevo (Σερβία) - Subotica / Kelebia (Ουγγαρία) - Szob / Sturovo (Σλοβακία) - Bratislava,
γ) για Τσεχία, με χρόνο διακίνησης μέχρι 3,5 ημέρες: διαδρομή Ικόνιο - Ειδομένη / Gevgelija (ΠΓΔΜ) - Tabanovci / Presevo (Σερβία) - Subotica / Kelebia (Ουγγαρία) - Szob / Sturovo (Σλοβακία) - Kuty / Breslava (Τσεχία) - Ceska Trebova.
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για στρατηγικές αποφάσεις, στοχευμένες κινήσεις εκσυγχρονισμού και καίριες διεθνείς συνεργασίες, οι οποίες ενισχύουν την θέση της στις μεταφορές εμπορευμάτων, την βάζουν στον χάρτη της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και συμβάλλουν στην μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο και πύλη για την Ευρώπη.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ότι σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις είναι πια σε θέση να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη για μεταφορές εμπορευμάτων από και προς Ευρώπη και Εγγύς Ανατολή, αλλά και τις διαμετακομιστικές (transit) μεταφορές μέσω της Ελλάδας.
Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter