Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ζωηρεύουν» τα τρένα στα λιμάνια

alexandroupoli-limani

Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα στο «κάδρο» των στο άμεσα προσεχές μέλλον σχεδιασμών των αρμοδίων των σιδηροδρόμων της χώρας, μετά το άκρως επιτυχές που σημείωσε ο έμφορτος εμπορευματοκιβωτίων, και όχι μόνο, εμπορικός συρμός που ξεκίνησε την σύνδεση του εμπορικού λιμένα του Πειραιά με το διεθνές δίκτυο.

Η επιτυχία του εγχειρήματος ουσιαστικά λειτούργησε περίπου όπως εκείνο που ευστόχως σημειώνει η παροιμία «το αγώγι ξυπνά τον αγωγιάτη» με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σχεδιάζουν, όπως καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν, την επίσπευση των σχεδίων σιδηροδρομικής κάλυψης των λιμένων Βόλου και Αλεξανδρούπολης δεδομένου ότι έχουν καταγράψει επιχειρηματικό και επιχειρησιακό ενδιαφέρον που φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις να καλύπτει τις απαιτούμενες πληρότητες.

Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων τόνιζαν με νόημα ότι στα νοτιο-ανατολικά Βαλκάνια συμβαίνει κοσμογονία περί τα σιδηροδρομικά και τις συνδυασμένες μεταφορές, με εμπλοκή και των ποτάμιων οδών η πλευστότητα των οποίων είναι γνωστή.

Στο μεταξύ μεθαύριο στον Πειραιά αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως και άλλη εταιρία παραγωγής και διάθεσης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας τη διασπορά και σιδηροδρομικώς, προϊόντων της από το λιμάνι του Πειραιά και τις εγκαταστάσεις της PCT S.A. από τις οποίες και ξεκίνησε προ ημερών ο πρώτος έμφορτος εμπορικός συρμός με προορισμό τις αγορές της κεντρικής αλλά και ανατολικής Ευρώπης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter