Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων: Συζητήθηκε η δημιουργία μεταξύ Μ. Βαρβιτσιώτη-Χ. Ράιχενμπαχ

raihenbax-009

Στο τραπέζι της ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ηγεσίας του ΥΝΑ υπό τον Μ. Βαρβιτσιώτη τέθηκε το θέμα της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) και της στελέχωσής της στο πλαίσιο της εξέτασης θεμάτων που άπτονται της γενικότερης λιμενικής πολιτικής.

Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ) θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα την παρακολούθηση της εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής στον λιμενικό τομέα, καθώς και την εποπτεία των λιμένων, κρατικών και ιδιωτικών, και στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια σχετικά με τη χρηματοδότησή της ή το προσωπικό που θα εργάζεται σε αυτή.
Η δημιουργία της ΡΑΛ που θα έχει εποπτικό ρόλο σε οποιαδήποτε σύμβαση στα λιμάνια αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργού Ναυτιλίας, καθώς η λειτουργία της θα είναι απαραίτητη για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ. Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των λιμενεργατών, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, είχε πει πως στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής θα περιλαμβάνεται τροπολογία σχετικά με την ΡΑΛ για να επιβλέψει τη σχετική σύμβαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της ανάπτυξης Ρ.Α.Λ. είχε τεθεί πρόσφατα από την πλευρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία είχαν θέσει ως βασικού στοιχείου για την υλοποίηση δράσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αξιοποίηση των εμπορικών λιμένων αλλά και εκείνων που είναι προς αποκρατικοποίηση την ύπαρξη του συγκεκριμένου οργάνου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter