Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό νομική διερεύνηση το θεσμικό πλαίσιο των λιμένων

olp-imerida limania-0

Διατομή «νευροχειρουργικού χαρακτήρα» υψηλής εξειδίκευσης επιχειρείται με μεταφορικούς όρους στο μέγα θέμα του νομικού - θεσμικού πλαισίου των ευρωπαϊκών λιμένων, που αποτελεί και το θέμα ημερίδας η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε αίθουσα του ΟΛΠ όπου διαπρεπείς νομικοί και τεχνοκράτες αναλύουν από τη δική τους οπτική, το θέμα που για την ελληνική πραγματικότητα αποτελεί μια από τις πτυχές της επικαιρότητας.

Ουσιαστικά, οι συζητήσεις περί του θεσμικού πλαισίου είναι σε εξέλιξη θα στοχεύσουν να καταδείξουν μια ομάδα βέλτιστων προτάσεων μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενο και ιδιαίτερα λεπτό, ως προς τον κανόνα προσφοράς και ζήτησης όπως οι πρώτοι ομιλητές έθεσαν.

Υπάρχουν πάρα πολλές πτυχές, που μέλλεται απόψε να φωτιστούν επαρκώς για ένα θέμα όπου ο ορίζοντας του 2020 που έχει τεθεί από τα ευρωπαϊκά κέντρα εξακολουθεί νεφελώδης αφού, διαγράφονται διάφορες τάσεις με ιδιαίτερα αισθητές της μεγαλύτερης εμπλοκής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η υπερσυγκέντρωση και οι συνεργασίες των ναυτιλιακών εταιριών επίσης βάζουν κάποιες παραμέτρους που είναι νομικά αξιολογήσιμες ενώ θέματα ανταγωνισμού λιμένων και παλαιές ή νεότερες πολιτικές αλληλοσυγκρούονται με φόντο αυτή ακριβώς την υπερσυγκέντρωση που ουσιαστικά το παγκόσμιο εμπόριο επιβάλλει.

Ερωτηθείς στο περιθώριο της ημερίδας ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος, δήλωσε ότι ήταν και παραμένει γνωστή η θέση της Ομοσπονδίας, για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών για τα οποία η Ομοσπονδία έχει εκφράσει σαφείς θέσεις.

«Θέλουμε την ανάπτυξη» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος και «έχουμε περιγράψει πως μπορεί να γίνει αυτό».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter